Türk devletinin işgal saldırıları Kiel’de protesto edildi

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecrit ve Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik düzenlediği işgal saldırıları Almanya’nın Kiel kentinde düzenlenen bir eylemle protesto edildi.

Türk devletinin Medya Savunma Alanları’ndan Zap, Metina ve Avaşin’e yönelik düzenlediği işgal saldırıları Almanya’nın Kiel kentinde düzenlenen bir yürüyüş ve mitingle protesto edildi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridin de protesto edildiği eylem, HBF’de devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Yürüyüş başlamadan önce bir konuşma yapan Kiel Demokratik Toplum Merkezi sözcüsü Şirin Farqin, “Tüm çöktürme, işgal politikalarına karşı Kürt halkının özgürlük yürüyüşü devam ediyor” dedi.

Hiçbir gücün Kürt halkını, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a olan sevdasını bitiremeyeceğini de belirten Farqin, işgal ve tecrit politikalarına karşı hayatın her alanında mücadelenin süreceğini de sözlerine ekledi.

Kadınların en önde olduğu yürüyüşte sık sık, “Biji berxwedana PKK”, “Biji Serok Apo”, “Terörist Erdoğan” sloganları atıldı.

Yürüyüşte tecridin ve işgal saldırılarının kınandığı pankartlar ve dövizler de taşındı.