Gençler işgal saldırılarını eylemlerle protesto etti-YENİLENDİ

Fransa’nın Marsilya ile Paris'in Villiers le Bel banliyösü, Almanya’nın Stuttgart ve Freiburg kentlerinde TCŞ ve TekoJIN aktivistlerinin düzenlediği eylemlerle Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik düzenlediği işgal saldırıları protesto edildi.

Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik düzenlediği işgal saldırıları Marsily, Freiburg, Stuttgart’ta protesto edildi.

MARSİLYA

Fransa’nın Marsilya kentinde “Türk devletinin işgaline karşı Bi Hev Re Serhildan” şiarıyla bir eylem düzenledi.

Türk devletinin Medya Savunma Alanları’ndaki işgal ve soykırım saldırıları ve KDP’nin işbirlikçi politikasına karşı eylem düzenleyen gençler, Fransızca bir açıklama okudu.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri ve TCŞ bayraklarının açıldığı eylemde protestoların aralıksız bir şekilde süreceği belirtildi.

VİLLİERS LE BEL

Fransa’nın başkenti Paris’in Villiers le Bel banliyösünde de Türk devletinin işgal saldırıları protesto edildi.

Merkez istasyonu önünde bir araya gelen gençler kent merkezine doğru, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri ile PKK ve TCŞ bayrakları ile yürüdü.

Sık sık, “Bimre îxanet”, ‘Solution politique pour le Kurdistan” , “A bas le régime fasciste en Turquie”, “Liberté pour Öcalan’, ‘Bijî Serok Apo” ve “Bijî berxwedana gerîla” sloganlarını attı.

DKTM önüne gelen gençler saygı duruşu ardından yaptıkları açıklama ile eylemi bitirdi.

STUTTGART

Almanya’nın Stuttgart kentinde de Türk devletinin işgal saldırıları protesto edildi.

TCŞ ve TekoJIN aktivistleri, Kürt Halk Önderi Öcalan’ın posterleriyle yürüyüşlerini gerçekleştirdi.

Königstrasse’de düzenlenen eylemde gençler, “Bê Serok jiyan nabe”, “Bijî Serok Apo”, “Jin Jiyan Azadî” ve “Es Lebe Ocalan” sloganlarını attı.

Gençler işgal saldırıları ve KDP işbirlikçiliğine karşı sessiz kalmayacaklarını belirtirken, eylemlerine aralıksız bir şekilde devam edeceklerini ifade etti.

FREİBURG

Almanya’nın Freiburg kentinde de tramvayda eylemlerini düzenleyen gençler, Türk işgal ve soykırım saldırıları ile bu saldırılarda askeri ve siyasi destek veren Alman devletini protesto etti.

Saldırılara ilişkin açıklama okuyan gençler, aynı zamanda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan ağırlaştırılmış tecride de dikkat çekti.

Eylem, “Bijî Serok Apo”, “Bê Serok jiyan nabe” ve “Bijî berxwedana gerîla” sloganları ile sona erdi.