Uğur Şakar mezarı başında anıldı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridi protesto etmek amacıyla 20 Şubat 2019’da bedenini ateşe veren ve 22 Mart 2019’da şehit düşen Uğur Şakar mezarı başında anıldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecridi protesto etmek için 20 Şubat 2019’da Almanya’nın Krefeld kentindeki mahkeme önünde bedenini ateşe veren ve yaralı olarak kaldırıldığı hastanede 22 Mart günü şehit düşen Uğur Şakar, Neus’taki Neufriedhof mezarlığındaki mezarı başında anıldı. 


Eylemine ilişkin bir mektup bırakan Şakar, “Ben de bu toplumun bireyi olarak özellikle sözde demokrasinin beşiği dedikleri Avrupa ülkelerini protesto ediyorum. Avrupa İşkencenin Önlenmesi Komitesi (CPT) önünde dirhem dirhem eriyen yoldaşlarımın göz, kulak ve dillerini kapatan kapitalist moderniteyi protesto ediyorum. Alman devletinin polis şiddeti ve Kürtler üzerindeki siyasal baskıları lanetliyorum. Kölece yaşamaktansa her bir Kürt özgürce yaşamak uğruna kavga etmeye davet ediyorum. Mutlaka kazanacağız” demişti. 

Krefeld Şehit Uğur Şakar Meclisi’nin organize ettiği anmaya yoldaşları ve sevenleri katıldı. Bir dakikalık saygı duruşu ardından Krefeld Meclisi Eşbaşkanı Hüseyin Perk ve Hasan Tekin birer konuşma yaptı. 

Konuşmaların ardından anma sona erdi.