Uluslar arası komplo Fransa’da protesto edildi-YENİLENDİ

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 9 Ekim 1998 yılında Suriye’den çıkarılmasıyla başlayan uluslar arası komplo, 24 . yılında Fransa kentlerinde protesto ediliyor.

Fransa'nın Rennes, Strasbourg, başkent Paris ile Marsilya kentlerinde 9 Ekim 1998 yılında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yapılan komplonun yıl dönümü dolayısıyla çevre kentlerde yaşayan Kürdistanlılar ve dostları tarafından protesto edildi.

RENNES

Rennes ve çevre kentlerden yaşayan Kürdistanlılar ve dostları, Place du Colombier meydanında saat 16.00'da bir araya geldi.
Bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan protesto eyleminde kitle yürüyüşe geçti. Yürüyüş esnasında Fransızca hazırlanan bildiriler dağıtılarak Türk devleti ve işbirlikçileri aleyhine sloganlar atıldı. Rebuplique meydanında düzenlenen mitingde ise konuşmalar yapıldı. Özetle şunlar belirtildi: “Faşist Türk devletinin savaş politikalarına karşı tüm Kürdistan halkı ve dostları gerek gerilla alanlarında, gerek zindanlarda gerekse de Kürt halkının bulunduğu her yerde alanlara çıkmasıyla Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yapılan komplo ve sonrasında geliştirmek istenen tasfiye politikaları boşa çıkarılmıştır. Kürt halkı özgürlüğüne gün geçtikçe daha çok yakınlaşıyor. Son teknolojik silahlar ve işbirlikçilerin desteğini alarak gerilla alanlarına savaş başlatan faşist Türk devleti istediği  başarıyı elde edemediği için gayri insanı bir şekilde kimyasal silahlar kullanmaya, Kürdistan'daki ormanlık alanları yakmaya başladı. Kürt halkını toplu katliamlardan geçirerek ve siyasi soykırım politikalarıyla tutuklatarak Kürt halkının iradesini kıracaklarını sananlar, tarihte olduğu gibi çok büyük yanılgıya düştüklerini görecekler. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan özgür olmayana ve zindanlar boşalmayana kadar yaşamın her alanında direneceğiz.”

Türk devletinin gerilla alanlarına yönelik çok yönlü saldırılarına karşı görkemli irade ortaya koyan gerillaların selamlandığı protesto eylemi, “Katil Erdoğan”, “Terörist Erdoğan”, “Kürdistan’a özgürlük” ve “Kürdistan için siyasi çözüm” sloganlarıyla son buldu.

STRASBOURG

Fransa’nın Strasbourg kentinde bir araya gelen Kürt halkı ve dostları uluslar arası komplonun ortakları olan ülkelerin gelinen noktada İmralı İşkene Sistemi’nin kurucuları oldukları belirtilerek, Öcalan üzerindeki tecridi sürdüren de bu güçler olduğu vurgulandı.

Strasbourg Garı önünde bir araya gelen Kürdistanlılar sık sık “Bijî Serok Apo” sloganlarıyla komployu kınayarak Kürt halkının özgürlük mücadelesinin kararlılıkla devam edeceğini vurguladı.

PARİS

Fransa’nın başkenti Paris’te Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik gerçekleştirilen Uluslararası 9 Ekim Komplosu, Kürdistanlıların yoğun katılımıyla protesto edildi. 

Paris’te saat 14.00’da République Meydanı’nda toplanan kitle saygı duruşu ardından Châtelet Meydanına kadar “Öcalan’a Özgürlük”, “Öcalan İçin Harekete Geç” ve “Kahrolsun Ekim Komplosu” pankartlarıyla yürüyüşe geçti. Paris’in işlek caddelerinde oturma eylemi yapan kitle burada komployu ve Öcalan üzerindeki tecridi anlatan Fransız bildiriler dağıttı. Yürüyüş boyunca Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın metrelerce uzunluğundaki posteri de Kürdistanlılar tarafından taşındı. Yaklaşık bir buçuk saat süren yürüyüşün ardından  Fransa Kürt Kadın Hareketi (TJK-F) adına Berivan Fırat ve Fransa Kürt Demokratik Konseyi (CDK-F) Eşbaşkanı Necmettin Demiralp açıklamalarda bulundu.

'ÖNDERLİĞİ SAHİPLENMEK KOMPLOYU BOŞA ÇIKARMAKTIR'

CDK-F adına açıklama yapan Necmettin Demiralp, Öcalan’ı sahiplenmenin komployu boşa çıkaracağını belirterek her alanda Öcalan’ın özgürlüğünün savunulması gerektiğini vurguladı. Demiralp sözlerini şöyle sürdürdü; “Yıllar önce Amerika’nın başını çektiği ulus devletler Kürtler ve Öcalan’a bir komplo kurdu. Bu komplo ile Kürt Özgürlük Mücadelesinin biteceğini düşündüler ancak 24 yıldır bu düşüncede yanılıyorlar. Öcalan üzerinde komplonun başından bu güne kadar Öcalan’a yönelik çok ağır bir tecrit var. Bizler bütün halkımızı bulundukları alanlarda Öcalan için hareket etmeye, komployu boşa çıkartıp Öcalan’ın fiziki özgürlüğüne kavuşması için mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz”

'FAŞİST TC YENİLECEK, ÖZGÜRLÜK KAZANACAK'

TJK-F adına açıklama yapan Bêrîvan Fırat ise, “Uluslararası komplonun yıldönümünde bu komploda parmağı olan herkesin bugün Kürtlerden özür dilemesi gerekiyor. 23 yıldır süren komplo bugün artık İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT) raporlarında da görüldüğü üzere ağır bir işkenceye dönüşmüş durumdadır. “Dem Dema Azadiye” hamlesini unutmadan, bu fiziki tutsaklığın daha fazla uzamasını beklemeden Öcalan’ın derhal serbest bırakılması için bütün kurumların adım atması, Kürtlere borcunu ödemesi gerekiyor.”

Eylem “Öcalan’a Özgürlük” sloganları ile sona erdi.

MARSİLYA

Marsilya’da Arin Mirkan Kadın Meclisi öncülüğünde binlerce kişi uluslararası komplonun yıl dönümünde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için özgürlük talebinde bulundu.

Saat 13.00 de Canabiere meydanında bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları işlek meydanı olan vieux port meydanına doğru yürüyüş başlattı.

“Abdullah Öcalan’a özgürlük”, birçok dilde Öcalan için özgürlük talep eden “Öcalan’a özgürlük Kürdistan’a statü” pankartların yanı sıra Abdullah Öcalan’ın fotoğrafları,  PKK, TJK-E flamalarının taşındığı yürüyüşte, “Öcalan’a özgürlük”, “Bijî berxwedana gerîla”, “Jin jiyan azadî” ve “Terörist Erdoğan”, “Katil Erdoğan, işbirlikçi Avrupa” sloganları atıldı.

Yürüyüş boyunca binlerce bildiri dağıtıldı.
Binlerce kişinin katıldığı protesto yürüyüşü, Vieux port meydanında miting ile devam etti.

Devrim şehitleri için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı.

Ardından Fransızca bildiri okunup DKTM adına konuşmalar yapıldı. Konuşmalarda “Dem Dema Azadiyê ye hamlesi etrafında kenetlenip Önderimizi özgürleştirene kadar mücadelemizi yükseltelim” çağrısı yapıldı.