Uluslararası komplo İngiltere’de de kınandı-YENİLENDİ

İngiltere’nin başkenti Londra, Doncaster ile Leeds kentinde Kürtler ve dostları, uluslararası komployu protesto etti. Londra’da gerçekleşen eyleme İngiliz polisi dağılma çağırısı yaptı, kitle eyleme devam ettiği sırada polis saldırdı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik uluslararası komployu protesto etmek ve fiziki özgürlüğü için başlatılan, "Dem Dema Azadîyê" hamlesi çerçevesindeki eylemler dünya genelinde devam ediyor. Abdullah Öcalan’a dönük uluslararası komplo İngiltere’de de eylemlerle protesto edildi.

ÖZGÜRLÜK ZAMANI GELDİ

Londra Kürt Halk Meclisi ve Kürt Kadın İnisiyatifi’nin çağırısıyla Manor House bölgesinden başlayan bir yürüyüş düzenlendi.

Polisin eyleme izin vermek istememesi gerginliğe neden oldu. Bu arada kalabalık bir grup Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan flamaları ve “Biji Serok Apo” sloganları ile eyleme geçti. Enternasyonalist dayanışma gruplarının da katıldığı eylemde Boycott Turkey sözcüsü Nick Matheou bir konuşma yaparak, Türk devletinin Öcalan şahsında tüm Kürt halkını tutsak etmek istediği söyledi.

Türk devletinin faşist ve katliamcı politikalarına rağmen Abdullah Öcalan’ın Ortadoğu halklarının demokrat ve özgür bir yaşam için İmralı’dan büyük bir direniş sergilediği ifade eden Matheou, “Halklar Öcalan özgürleşene kadar direnecek ve mücadele edecek. Öcalan’ın özgürlüğü tüm Ortadoğu halklarının özgürlüğü eşitliği ve demokratik yaşamı gerçekleştirmesidir” dedi.  Polis eylemi engellemek için gerginlik yaratmaya çalıştı. Polisin girişimine eylemciler “Utanmaz polis” şeklinde slogan atıldı.

Eyleme yaşanan gerginliğin ardından, “Terörist Erdoğan terörist Türkiye”, “Biji Serok Apo” sloganları ile sona erdi.

DONCASTER SOKAKLARINDA “BİJİ SEROK APO” SLOGANI YANKILANDI

Britanya Kürt Halk Meclisinin çağırısıyla, İngiltere’nin Doncaster bölgesinde de Kürtler ve dostları alanları doldurdu. Bölgede 15 Şubat komplosu uzun bir araç konvoyuyla kınandı. Abdullah Öcalan posterleri ve bayraklarıyla, kornalar eşliğinde “Biji Serok Apo”, “Long live Abdullah Öcalan” sloganları atılı.

LEEDS’DE DE ARAÇ KONVOYU

Kürt halkı ve dostları Leeds bölgesinde de bir araya geldi. Leeds bölgesinde oluşturulan araç konvoyunda Abdullah Öcalan ve PKK bayrakları dalgalandı. Şehri boydan boya dolaşan konvoyda kornalar eşliğinde sloganlar atıldı.

Leeds bölgesinde ayrıca dün Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’ne Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünün talep edildiği yüzlerce mektup kitlesel olarak gönderildi.