Uzun Yürüyüş sürüyor: Önderlikle özgür Kürdistan'ı kuracağız

Hannover'de başlayan Uzun Yürüyüş, devam ediyor. Gençler, Harburg’dan Hamburg’a yürüyecek.

"Önder Apo’nun Özgürlüğü İçin Birlikte Serhildan" şiarıyla 5 Eylül’de Almanya’nın Hannover kentinde başlayan Uzun Yürüyüş sürüyor. Eylemciler, kaldıkları yerden eylemlerine devam etmek için Harburg Rathaus’da bir araya geldi. Bir an önceki polis müdahalesi ve darp edilmelerine rağmen coşkularını kaybetmediler.

Gençler eylemlerinin son gününde Harburg’dan Hamburg’a kadar 20 kilometre yürüyerek 110 kilometre ile yürüyüşlerini sonlandıracak.

Tertip Komitesi tarafından yapılan açıklamada, "Alman devleti yürüyüşümüzü engellemek için dün saldırdı ve tüm dünya gördü ki insanlık dışı bir saldırıya maruz kaldık, komplo yaptılar. Alman basınının yaptığı haberi kabul etmiyoruz, mesele kesinlikle bilet değildi, biletlerimiz vardı, yürüyüşümüzü engellemek, irademizi kırmak için bir komploydu" denildi.

Komite, "Bizimle savaşanlar iyi bilsin ki gençler olarak direnmeye devam edeceğiz ve özgür Önderlikle özgür Kürdistan'ı kuracağız. Alman devleti şunu bilsin ki saldırsa da darp etse de biz yine burada olacağız ve direnmeye devam edeceğiz" mesajını verdi.