Uzun yürüyüşün birinci günü sona erdi

Kürt gençlerinin her yıl geleneksel olarak düzenlediği Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü ve Uluslararası Komplo'yu protesto uzun yürüyüşünün birinci gününü Lehrte kentinde bitirildi.

Bugün sabah saatlerinde Almanya’nın Hannover kentinde başlayan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü ve Uluslararası Komplo’yu protesto amacıyla düzenlenen uzun yürüyüş akşam saatlerinde Lehrte kentinde birinci gününü tamamladı.

Almanya, Fransa, Avusturya, İsveç, Hollanda, İspanya, İngiltere ve İsviçre’den 250’ye yakın gencin katıldığı yürüyüş, “Önder Apo’nun özgürlüğü için, birlikte serhildan” şiarıyla düzenleniyor.

Hannover’de Halil Dener’in katledildiği Steintor’da başlayan eylemin yürüyüşün birinci gününde 20 kilometrelik mesafe kat edildi.

Yürüyüşçüler önünde Sur’daki öz yönetim direnişinin komutanı Çiyager Sur’un “Sonu muhteşem olacak” arkada ise “Rebêr Apo’nun özgürlüğü için birlikte serhildan” yazılı sarı, kırmızı, yeşil yelekler giydi.

“Öcalan için özgürlük, birlikte serhildan”, “Heftanin faşizme mezar olacak”, “Her yer Heftanin, birlikte serhildan” yazılı pankartın da taşındığı yürüyüş, sık sık Heftanin direnişi ve serhildan parçaları ve “Yaşasın Heftanin direnişi”, “Yaşasın uluslararası dayanışma”, “Kürdistan faşizme mezar olacak”, “Jin, Jîyan, Azadi”, “Bê Serok jiyan nabe” sloganlarıyla yoğun yağmura rağmen coşkulu bir şekilde gerçekleşti.

Lehrte’de bir salonda bir araya gelen yürüyüşçüler yemek ve çay molasından sonra günlerini değerlendirerek önümüzdeki yürüyüş günlerini planlamak için eylemcilerin yer aldığı komisyonlar oluşturdu.