Uzun yürüyüş geleneğini Sardegna’ya da taşıdı

Geçtiğimiz yıl Kuzey Avrupa’da yapılan enternasyonalistlerin uzun yürüyüşüne katılan ve bu yıl salgından dolayı gelemeyen Gian Luici Deiana, uzun yürüyüş geleneğini Sardegna’ya taşıdı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik gerçekleştirilen uluslararası komployu protesto amacıyla yapılan enternasyonalist yürüyüş geleneği İtalya’nın Sardegna adasına taşındı.

Gian Luigi Deiana, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile dayanışma amacıyla 8-13 Şubat tarihleri arasında 100 kilometrelik bir uzun yürüyüş yaptı.

Antonio Gramsci Halk Okulu’nda tarih ve felsefe eğitimi veren Deiana’nın 8 Şubat’ta Ales’te başlattığı 100 kilometrelik uzun yürüyüşüne meslektaşları ve COBAS eğitim sendikası üyesi olan 10 öğretmen de eşlik etti.

Dieana, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için başlatılan kampanyaya kendi şehrinde başlattığı uzun yürüyüşle destek verdi. Yürüyüş için yaptığı basın açıklamasında, Abdullah Öcalan ve Gramsci’nin sembolik ve politik açıdan birbirine yakın iki figür olduğuna dikkat çeken Dieana, 100 kilometrelik güzergahı da bu nedenle Gramsci’nin büyüdüğü ve dolaştığı köylerden oluşturduunu söyledi.

Gramsci’nin doğduğu Ales’te başlayan yürüyüş, Sorgono, Laconi ve Ghilarza kentleriyle devam etti. Yürüyüşçülere Gramsci Dostları dernekleri de destek verdi. Yürüyüşçüler aynı zamanda Abdullah Öcalan’a fahri vatandaşlık verilmesi talebini görüşmeler yaptığı Palermo ve Riace belediyelerine de iletti.

İtalya hükümetinin tecridin sona erdirilmesi ve Abdullah Öcalan dahil tüm politik tutsakların özgürlüğüne kavuşması için harekete geçmesi talebiyle yapılan uzun yürüyüş bugün Ghilarza’daki Antonio Gramsci Müzesi önünde sona erdi.