Viyana’da açlık grevi 7. gününde, Köln’de kadınlar kart gönderdi

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridi protesto etmek amacıyla Avrupa’da başlayan açlık grevleri sürüyor.

Avusturya’nın başkenti Viyana’daki açlık grevi devam ediyor. Almanya’nın Köln kentinde ise Leyla Güven’in başlattığı açlık grevine dikkat çekmek amacıyla kart gönderildi.

VİYANA

Viyana’daki açlık grevi bir haftayı geride bıraktı. Birleşmiş Milletler önünde geçtiğimiz hafta başlatılan eylem, bugün ise Musseumquartier’de devam etti. Gün boyu ziyaretlerin olduğu açlık grevinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan ağırlaştırılmış tecride ve buna karşı DTK Eş Başkanı ve HDP Hakkari milletvekili Leyla Güven’in açlık grevine dikkat çekilen bildiriler dağıtıldı.

Dört parça Kürdistan’dan katılımın olduğu açlık grevi eylemcileri, “Öcalan’dan haber alıncaya kadar eylemimiz sürecek” mesajı veriyor.

KÖLN

Almanya’nın Köln kentindeki açlık grevi de devam ediyor. Kadınlar, bugün Leyla Güven’in direnişine destek olmak amacıyla kart gönderdi.

7 gündür Köln’deki Dom kilisesi önünde açlık grevinde olan Yazar Gönül Kaya, Songül Erol, Abdil Dersim ve sanatçı Deniz Deman'ın da aralarında olduğu birçok kişi Leyla Güven’in başlatmış olduğu eylemini ve duruşunu selamlamak için kart gönderildi.