Viyana’da FEDA dayanışma gecesi

Viyana’da FEDA öncülüğünde düzenlenen dayanışma gecesinde tecride ve Türk devletinin soykırım saldırılarına karşı ses olma çağrısı yapıldı.

Avusturya’nın başkenti Viyana’da Demokratik Alevi Federasyonu’nun (FEDA) organizesiyle dayanışma gecesi düzenlendi.

Çok sayıda Kurdistanlının bir araya geldiği gecede, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik mutlak tecride tepki gösterildi.

Konuşmacılardan FEDA Avusturya Eşbaşkanı Alaattin S., “Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sayesinde şu anda burada kendi kimliğimizle, dilimizle ve inancımızla yaşayabiliyoruz. Unutmayın ki Önder Apo ağır tecrit altında. Bu tecridi kırıp Önder Apo’yu özgürlüğüne kavuşturmalıyız. Xizir onun yoldaşı ola” ettirmeliyiz. xizir onun yoldaşı ola” diyerek herkesi ortak mücadeleye çağırdı.

Ardından Siyasetçi Besime Konca, Zîlan, Koçgirî, Mereş ve Dersim katliamlarını hatırlatarak, Türk devletinin yüz yıllık soykırım politikalarına karşı dayanışmayı büyütme çağrısında bulundu. Besime Konca, "Şu anda Rojava’ya yönelik saldırılar artıyor. Bizler halkımız için ses olmalıyız. Bizi yok etmeye çalışıyorlar ama biz yok olmayacağız, hep var olacağız. Bunları Seyit Rizalardan, Şêx Saîdlerden öğrendik. Herkes kendi kimliğine sahip çıkmalı. Xizir tüm Kürt halkının yanında olsun” diye konuştu.

Dayanışma gecesinin müzik bölümünde ise Gülseven Medar, Rizgar Akan, Deniz Öz, Veli Can ve Koma Dem sahne aldı.