Viyana’da yürüyüş: Rojava’yı savun!

Viyana’da Kürt halkı ve dostları, işgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye soykırım saldırılarını düzenledikleri yürüyüşle protesto ederken, Avusturya hükümetini saldırılara karşı harekete geçmeye çağırdı.

Avusturya’nın başkenti Viyana‘da Kurdistanlılar ve dostları, Avusturya Parlamentosu’nun önünde bir araya gelerek, Kurdistan Özgürlük Şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ardından yürüyüşe geçti.

Karsplatz’a kadar yürüyen kitleye hitaben Avusturya Kürt Toplumu Konseyi adına konuşma yapıldı. Türk devletinin asla amaçlarına ulaşamayacağı belirtilen konuşma şöyle devam etti: “Soykırımcı Türk devletinin tüm kirli politikalarını ifşa edeceğiz. Avusturya'daki Kürt Toplumu Konseyi olarak uluslararası toplumu sorumluluk üstlenmeye, Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye ve Başûrê Kurdistan’a yönelik saldırılarını derhal durdurmaya çağırıyoruz. Ulusal Konsey'in, Türkiye'nin Irak ve Suriye'deki Kürt topraklarına yönelik saldırılarını geçen Mart ayında büyük bir çoğunlukla kınadığını ve Federal Hükümeti saldırılara karşı uluslararası sahnede konumlandırmaya çağırdığını belirtmek isteriz. Yaklaşan savaş göz önüne alındığında, Federal Hükümet'in Türkiye'nin saldırılarına karşı derhal harekete geçmesini bekliyoruz.“

Yürüyüş esnasında “Bijî berxwedana Kobanê“ “Bijî Serok Apo“ ve “Jin jiyan azadî“ sloganları atıldı.

Yürüyüşte “Rojava’yı savunmak, özgürlüğü savunmak demektir” ve “Rojava‘yı savun“ yazılı pankartlar taşındı.