Viyana, Graz ve Kiel’de “Öcalan’a özgürlük” eylemleri

Avusturya’nın başkenti Viyana, Graz ile Almanya’nın Kiel kentinde düzenlenen eylemlerle Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecrit protesto edildi ve özgürlüğü talep edildi.

VİYANA

Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ve TEKO-JIN’in çağrısı ile Avusturya’nın başkenti Viyana’da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan ağırlaştırılmış tecrit protesto edilirken, fiziki özgürlük istendi.

“Tecride, Faşizme, İşgale Son – Bi Hev Re Serhildan” hamlesi kapsamında düzenlenen eylem saat 16.00’da Karsplatz Opera Meydanı’nda yapıldı.

“Siyasi tutsaklara özgürlük – Diktatörün önünde diz çökmek yok”, “Öcalan’a işkenceyi durdurun – AB harekete geçmeli” ve “Abdullah Öcalan’a özgürlük” yazılı pankartların açıldığı eylemde Almanca ve Kürtçe atılan sloganlar ile Abdullah Öcalan’a özgürlük talebi dillendirildi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri ile YPG, YPJ ve TJK-E bayraklarının açıldığı eyleme birçok Kürdistani ve antifaşist kurum da katılım gösterdi.

Sinevizyon gösteriminin de yapıldığı eylem “Bijî Serok Apo” ve “Jin, Jiyan, Azadî” sloganlarıyla sona erdi.

GRAZ

Avusturya’nın Graz kentinde de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecrit bir eylemle protesto edildi. Herrengasse’de düzenlenen eylem saat 15.00’da başladı.

Türk devletinin Kürdistan’da uyguladığı faşizmin kınayan pankartların taşındığı eylemde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü talep edildi.

Kadın meclisinin çağrısı ile yapılan eylemde sık sık, “Jin, jiyan, azadi” sloganları atıldı.

Eylemde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri, bayrak ve flamalar taşındı.

KIEL

Almanya’nın Kiel kentinde de açlık grevi direnişlerini sahiplenme ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi protesto eylemi düzenlendi.

Eyleme, Kiel Jiyan Jin, Sosyalist Kadın Birliği, Rojava İnisiyatifi aktivsitleri katıldı.