Yeşiller Partisi'nden HDP'ye destek ziyareti

Yeşiller Partisi'nden Berivan Aymaz ve Köln Yeşiller İl Başkanı Frank Jablowski Köln'de bulunan HDP seçim bürosunu ziyaret ederek desteklerini sundu.

NRW Yeşiller Partisi'nden Berivan Aymaz Almanya'nın Köln şehrinde bulunan HDP seçim bürosunu ziyaret etti. Aymaz ve beraberindeki Köln Yeşiller il başkanı Frank Jablowski’yi HDP Köln Seçim Platformu çalışanları karşıladı. Platform çalışanlarından Türkiye'deki seçim atmosferi, Köln'de yürütülen seçim çalışmaları ve seçim güvenliği konularında bilgi alan Aymaz, bütün dünyanın gözünün bu seçimlerde olduğunu söyledi.

DEMİRTAŞ'IN ÖZGÜRLÜĞÜ İÇİN ÇAĞRI YAPILACAK

Almanya'da da bu seçimin çok önemli görüldüğünü belirten Aymaz, 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde de HDP'yi desteklediklerini belirterek şunları söyledi: "Bu dönemde eski eş başkanımız Cem Özdemir sayın Demirtaş'ı Almanya'ya davet etti ve Dışişler Bakanı ile görüşmesini sağladı. Cem Özdemir Demirtaş'ın vekil kardeşidir. Parlamento grup başkanımız Toni Hofreid ise HDP milletvekili Mithat Sancar’ın vekil kardeşidir.

Bu seçimlerde de partimiz HDP'yi desteklemektedir ve kendi parti sitemizde bu yönlü açıklamamız olacaktır. Sitemizde sayın Selahattin Demirtaş'ın özgürlüğü içinde bir çağrımız yer alacaktır" Berivan Aymaz parti olarak seçimlerin daha güvenli bir ortamda yapılmasını istediklerini vurguladı.