YJA Star gerillaları Dortmund’da anıldı

20 Eylül günü Amed’de şehit düşen YJA Star gerillaları Diren Wan, Adar Amed ve Dîcle Sêrt, Dortmund’da düzenlenen bir etkinlikle anıldı.

Almanya’nın Dortmund şehrinde 20 Eylül tarihinde Amed’te şehit düşen üç YJA-STAR komutanı Diren Wan (Aliye Kiye), Adar Amed (Hatice Ay) ve Dîcle Sêrt (Hacer Sucin) şahsında Kürdistan özgürlük şehitleri anıldı.

Anmada aile adına Şehit Diren Wan’ın dayısı Heci Salih bir konuşma yaptı. Anmaya gelenleri selamlayan Salih, sonuna kadar şehitlere bağlı kalacaklarını söyledi.

Ardından Kayıp ve Şehit Aileler Derneği-KOMAW adına Fatma Dersim ve Kürt Kadın Hareketi adına Rahime Bafê birer konuşma yaptı.

Rahime Bafê, Kürt Kadın Özgürlük Hareketi’nin bugün Kürdistan ve dünya kadın devriminde yarattığı düzeyin Kürt özgürlük hareketi şehitlerinin emeği ile yaratıldığını belirtti. Bafê, ”Bugün dünyada gelişen kadın öncülüğündeki direnişlerin ana sloganı “Jin, jiyan, azadî”nin esas sahibi ve yaratıcısı şehit düşen bu kadın yoldaşlardır“ dedi.

Son olarak aile adına Diren Wan’ın kuzeni Çekdar Botan bir konuşma yaptı. Konuşmasında geçmişten bugüne aileden şehit düşenlere değinen Botan, Diren Wan ile anılarını anlattı.

Üç şehidin yaşamından kesitlerin yer verildiği sinevizyonun izlenmesinin ardından anma sloganlarla sona erdi.