Young Struggle: 11 yıl oldu, Paris’te hâlâ adalet yok

Young Struggle, Paris Katliamı'nın üzerinden 11 yıl geçtiğine ancak adaletin hâlâ sağlanmadığına dikkat çekti, 6 Ocak'taki eyleme çağırdı.

Young Struggle tarafından yapılan yazılı açıklamada, Paris'te 9 Ocak 2013 tarihinde Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez'in katledilmesine dikkat çekilerek, "11 yıl sonra, adalet hâlâ yerini bulmadı ve gerçeklerin üstü örtülmeye devam ediyor" denildi.

Açıklamada, "Kürt toplumu ve Fransa halkı adalet ve hakikat talebiyle seferber olurken, Kürt toplumunu ikinci bir saldırı daha vurdu. 23 Aralık 2022'de aşırı sağcı bir terörist Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi'ne ve aynı caddedeki iki Kürt işyerine saldırdı. İlk saldırıda olduğu gibi, bu cinayetlerin de gerçek failleri Fransız hükümeti tarafından saklanmaya çalışılıyor" denildi.

Katliamların Türk devleti tarafından yapıldığının vurgulandığı açıklamada, Fransız devletinin gerçek failleri gizleyerek suç ortağı olduğu belirtildi.

Açıklamanın sonunda şu çağrı yapıldı:

"Tüm enternasyonalistleri, devrimcileri, demokratları ve ilericileri katliamlara karşı ayağa kalkmaya, adalet ve hakikat talep etmeye ve 6 Ocak 2024'te saat 11.00'de Gare du Nord önünde buluşarak şehitlerimizi anmaya çağırıyoruz!"