YPG’li şehit Lorenzo Orsetti Berlin’de anıldı

DAİŞ’e karşı savaşta şehit düşen enternasyonalist Lorenzo Orsetti için çok sayıda kişinin katılımıyla anma etkinliği düzenlendi.

Almanya'nın başkenti Berlin'de Floransalı bir İtalyan anarko-komünist ve antifaşist olan ve 18 Mart 2019’da DAİŞ’e karşı verdiği Baxoz’da şehit düşen Lorenzo Orsetti (Tekoşer Piling) anısına  bir etkinlik düzenlendi.
Collektiva 45 Berlino'nun organize ettiği etkinliğe Nav-Berlin Meclisi, Women Defend Rojava, Defend Kürdistan aktivistlerinin yanı sıra şehidin babası Alessandro Orsetti ve birçok enternasyonalist katıldı.

Alessandro Orsetti, oğlu ile telefon görüşmelerinin aktarımını yaparken, onun Rojava Devrimi’nin bir parçası olmak için direnişe katıldığını, demokratik konfederalizmin yaşam bulmuş hali Rojava'da bulunmak, devrimi yaşamak için yer aldığını belirtti.
Orsetti, barbar DAİŞ zihniyetine karşı insanlığın özgürleşmesi gerekliliğine vurgu yaparken, oğlunun kapitalist modernite yerine, Rojava'da yaşam bulan demokratik modernite sistemini seçtiğini ifade etti.

Etkinlikte bir ANPI aktivisti de söz aldı. “Özgürlük arayışı neredeyse biz de oradayız, destekçisiyiz” diyen aktivist, “Şehit Tekoşer, hakikat arayışı içerisine girdi ve insanlığı savunmak için mücadele yürüttü” ifadelerini kullandı.

Nav-Berlin Meclis Üyesi Mazlum Karagöz de “Lorenzo Orsetti şahsında bütün şehitleri andıktan sonra şunları ifade etti: “Kürt Özgürlük Hareketi son 40 senelik dönemde yeni paradigma ile Kürt halkının kaderini değiştirdi. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, Demokratik Modernite paradigması ile Kürdistan'ın ve bütün dünya halklarının kaderini değiştirdi. 1923 Lozan anlaşması ile Kürdistan dört parçaya bölünmesi ile birlikte asimilasyon, yok etme ve tasfiye politikası yürütüldü. Kürt halkını ortadan kaldırmak, tarihini silmek, dilini ve kültürünü unutturmayı amaçladılar. DAİŞ zihniyeti Ortadoğu halklarına kara günleri getirmeyi hedeflerken, bu zihniyetin, faşizmin karşısında Kürt halkı durdu ve direndi.”