Yunanistan’da enternasyonalist şehitler anıldı
Yunanistan’ın Lavrio kentinde Rojava’da şehit düşen enternasyonalist savaşçılar, Haukur Hilmassson şahsında anıldı.
Yunanistan’ın Lavrio kentinde Rojava’da şehit düşen enternasyonalist savaşçılar, Haukur Hilmassson şahsında anıldı.
Lavrio’da, Rojava’da şehit düşen anarşist-enternasyonalist savaşçı Haukur Hilmarsson (Şahin Hosseini) şahsında, enternasyonalist savaşçılar anıldı.
Anmaya anarşistler, Türkiyeli devrimci örgütler ile yüzlerce Kürdistanlı katıldı.
Salona, PKK, KCK ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan posterleri ile enteransyonalist Rojava şehitlerinin fotoğrafları asıldı.
Çerxa Şoreşe marşı ve saygı duruşu ile başlayan anmada sık sık “Şehit namirin”, “Biji Serok Apo”, “Biji biratiya gelan” sloganları atıldı.
Sinevizyon gösterimi ile devam eden anmada bir konuşma yapan Çiyager Rojava, devrime ve enternasyonalist dayanışmaya dikkat çekerek, mücadele sözü verdi.
MLKP, MKP, DKP ve PKK adına yapılan konuşmalarda ise, Rojava devriminin kapitalizmi büyük bir çıkmaza soktuğu belirtilerek, bu mücadelenin bir üst aşamaya taşınmasının önemine dikkat çekildi.
Çocuk korosunun sahne alarak, devrimci ve Kürtçe parçaları seslendirmesi ile devam eden anma, sloganlarla sona erdi.