Yürüyüşteki gençler: Önderliğimize, ülkemize sahip çıkalım!

Uzun Yürüyüşlerinin sonuna yaklaşan gençler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü sağlanmadan durmayacaklarını vurguladı; meydana gelen depremden ötürü ise “Ülkemize sahip çıkmalıyız, devletlerin eline bırakmayalım” çağrısı yaptı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için başlatılan Uzun Yürüyüş’ün 5. gününde Almanya’nın Offenburg kentinden Lahr’a yürüyen gençlerden TekoJIN üyesi Berjîn Güneş ile Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) üyesi Demhat Akman, ANF’ye konuştu. 

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için yürüdüklerini hatırlatan Berjîn Güneş; “Bir süredir Önder Apo’dan bir haber alamıyoruz.  Avrupa’da yaşayan gençler olarak Uluslararası Komplo’yu kabul etmiyoruz. Her yıl aralıksız yürüyoruz. Bu yıl da yürüyüşümüze Almanya’nın Heilbronn kentinden başladık. Gençler olarak büyük bir coşku ve moral ile yürüyoruz. Çünkü kararlıyız, Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünü sağlayacağız.”

Yürüyüşlerinin büyük bir üzüntü ve öfkeye yol açan ülkedeki depremden kopuk olmadığını ifade eden Güneş, devamla şunları ifade etti: “Halkımız enkaz altında soğuktan ölüyor. Gitmesi gereken yardımlar halen gitmedi. Birkaç gün önceden faşist Türk devletinin haberi olmasına rağmen gereken tedbirler alınmadı. Buna karşı öfkeliyiz. Gençler ve genç kadınlar olarak, 70li yıllardan sonra düşman politikaları sonucu boşaltılan Tolhildan bölgesi, özellikle Mereş yöresinden Avrupa’ya gelen halkımıza şu çağrıda bulunuyoruz; ülkemize sahip çıkmalıyız, devletlerin eline bırakmayalım. Devletlerin eline bırakırsak Kurdistan elimizden gider. Kurdistan’ı kendi ellerimizle kurmamız gerekiyor. Çünkü Önder Apo fiziki özgürleşmeden Kurdistan da özgürleşmeyecek. Faşist Türk devleti diyor ki, ‘En iyi Kürt, ölü Kürt’tür.” Biz buna öfkeliyiz. Biz özgürlük için yürümek istiyoruz. Önder Apo buna karşı ‘En iyi Kürt özgür Kürt’tür, özgür bir ülke ile, özgür bir kimlikle yaşayan Kürt’tür.’ Biz ülkemizi kendi ellerimizle kuracağız. Bu yaşanan depremde yas yerine öfke ortaya çıkmalı. Bu yürüyüşün daha uzun bir yürüyüşe dönmesi gerekiyor. Daha güçlü ve daha uzun bir yürüyüşe.”

‘ÖNDERLİĞİMİZİ ÖZGÜRLEŞTİRENE KADAR BİZE UYKU YOK’

“Önderliğimizi özgürleştirmek için yürüyoruz” diyen Demhat Akman da şunları vurguladı: “Birçok genç burada . Biz Kürt gençleri sadece yürümüyoruz, dostlarımızla birlikte yürüyoruz. Çünkü Önder Apo tüm halkların kaderini belirliyor. İnanıyoruz ki yakın bir süreçte Önder Apo’yu özgürleştireceğiz. Buradaki direnişimiz de, mücadelemiz de, yürüyüşümüz de Önderliğimiz içindir. Bu dönemde Avrupa’daki Kürt gençlerinin şunun farkına varması gerekir. Çok kuvvetli bir asimilasyon politikası sürdürülüyor. Yeni gelen gençler de özellikle mülteci kamplarında kalan gençlere yönelik, devlet onları  eritmek, aslından uzaklaştırmak için her şeyi yapıyor. Bunun için de entegre edelim, diyorlar. Kendileri gibi yapmak istiyorlar. Gençlerin bu oyunlara gelmemesi gerekir. Kendi fikrim olarak şunu söylüyorum; gençler asimile olmasın. Bu yürüyüşümüz kutlu bir yürüyüş. İnanıyoruz ki bu yürüyüşümüz olumlu bir sonuç alacak. Önderliğimizi en yakın sürede özgürleştireceğiz. Gençlerin inançları da çok büyük. Gençler olarak Önderliğimizi özgürleştirene kadar bize uyku yok, durmayacağız. Gençleri arkada görüyorsunuz sloganlarını en yüksek sesle haykırıyorlar. Faşistlerin provokasyonları da oluyor. Ama bizler direniyoruz kimsenin oyununa gelmiyoruz. O amaçlarının sonuç almasına izin vermeyeceğiz. Direneceğiz. Yürüyüşümüzü sonuna kadar sürdüreceğiz.”