Yürüyüşün Drancy etabı tamamlandı

Fransa’nın başkenti Paris’te gençlik örgütlerinin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için organize ettiği uzun yürüyüş eyleminin birinci günü tamamlandı.

Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ve Jinên Ciwan ên Têkoşer’in (TekoJIN) Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için düzenlediği iki günlük uzun yürüyüş eyleminin ilk günü, Paris’in Drancy banliyösünde tamamlandı.

Yürüyüş boyunca Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride ve Türk devletinin işgal saldırılarına dikkat çeken gençler, eylemlerini Drancy Kürt Kültür Merkezi’nden başlatıp Stalingrad meydanında sona erdirdi.

Eylemlerine ilişkin TCŞ ve TekoJIN hareketlerini temsilen TCŞ üyesi Serhad Roni bir açıklama yaptı. Roni, işgalci Türk devletinin saldırıları, KDP ihaneti ve Önder APO’ya uygulanan tecrit politikasına karşı alanlarda olacaklarını vurguladı.  

Roni, şunları vurguladı: “Dört parça Kürdistan’da savaş gerçekliği yakıcı bir şekilde gün yüzüne çıkmışken hegemonik güçler, diasporada yaşayan Kürt halkına da asimilasyon, onursuzluğu dayatıyor. Bütün bu saldırılar ve işgal girişimleri göz önüne alındığında gençliğin ve halkımızın yapması gereken, takınması gereken tutum bellidir. Halkımız, büyük bir fedakarlık ve Apocu ruhla her zaman en ön saflarda yer alan gençliğin öncülüğünde gerçekleşecek her eylem ve etkinliğe en ön saflarda katılmalı, bu sürece cevap olacak bir gençlik öncülüğünü geliştirme görevini üstlenmelidir. Halkımız için amansız bir savaş yürüten gerilla, gücünü ve moralini yine halkımızın birlikteliğinden almaktadır. Bu gerçekten yola çıkarak; halkımızın Fransa’nın başkenti Paris’te yapılacak olan kitlesel uzun yürüyüşe katılması, bu süreçte artan saldırılara karşı birlikte verilecek en güzel cevaptır. Farklı tarihlerde “Li dijî îxanet û dagirkeriyê werin cenga azadiyê” şiarıyla gençlik hareketlerinin işgale, ihanete, sömürüye ve kapitalizme karşı ortak bir mücadeleyi geliştirmesi, bu mücadeleyi yükseltmesi, bu amaçla bir araya gelmesi, halkımızı soykırıma sürüklemek isteyen güçlere karşı verilecek en doğru cevap olacaktır. Halkımız unutmasın ki, savaşın tekrarı ve affı yoktur. Savaşta kaybedilen, bir daha telafisi olmayan kayıplardır. Bu savaşı zafere taşımak, güçlü destek ve birlikten geçer. Halkımızı bu gerçeklik etrafında kenetlenmeye ve mücadeleye çağırıyoruz

Yürüyüş, yarın kent merkezinde bulunan Ahmet Kaya Kültür Merkezi’nden başlayıp National’e kadar devam edecek.