Zapatistalar Kürtlerle Bern'de bir araya geldi

Bern’e ulaşan Zapatistaları Kürdistanlılar karşıladı. Karşılıklı paylaşımlarla mücadele deneyimleri aktarıldı.

Zapatista delegasyonunun beş kıtada başlattıkları yürüyüş devam ediyor.

Zapatistaların bir kolu geçtiğimiz gün İsviçre'ye ulaşarak Cenevre‘de ağırlanmıştı, dünkü adresleri ise başkent Bern’di.

Zapatistaları karşılayan Kürdistanlılar, onları Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nde (DKTM) ağırladı. 

İsviçre Kürt Kadın Hareketi (YJK-S), İsviçreli alternatif gençlik örgütleri ile Rojava Komitesi üyelerinin katılımıyla burada bir söyleşi gerçekleştirildi.

 Zapata'nın ideolojik mirasına sahip çıkarak ve kendilerini emperyalizme karşı beş yüz yıldır sürdürülen yerli direnişin mirasçıları olarak gören Zapatista Delegasyonu adına burada bir sunum yapıldı. 

Zapatistaların direnişi örgütleme modelleri, direniş tarihi ve kültürü aktarıldı.  

Söyleşinin ilerleyen bölümünde ise Yekîtiya Jinên Kurdistan ya Swîsre (YJK-S) üyesi söz alıp Kürt Kadın Hareketi’nin tarihini, Kürt kadınların direnişçi geleneğini aktardı. Rojava Kadın Devrimi özelinde Kürt kadınların örgütlenme modeli katılımcılarla paylaşıldı.

Söyleşinin ardından ise bir panel düzenlendi.

Panelde Zapatista Delegasyonu adına yapılan konuşmada, Avrupa devletlerinin sömürgeciliği altında Meksika'da verilen mücadele anlatıldı.

Yürüyüşlerini sürdüren Zapatista üyeleri, Bern ziyareti ardından önümüzdeki günlerde Lugano, Basel ve Zürih kentlerinde karşılanarak buralarda bir dizi etkinlik gerçekleştirecek.