Zindan direnişini sahiplenmek için oturma eylemi başlıyor

KCDK-E, 11 Ocak'ta Berlin'de İmralı tecridinin kaldırılması ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için devam eden zindan direnişini sahiplenmek için oturma eylemine başlıyor.

KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük tecride karşı tutsakların devam eden açlık grevi direnişini selamladı, 11 Ocak'ta oturma eylemine başlayacağını duyurdu.

Yazılı açıklama yapan KCDK-E, "Cezaevlerinin tüm zor koşulları altında süren bu insanlık direnişi giderek büyüyerek her yerde destek bulmaktadır. Cezaevlerinde süren bu direnişi sürdüren siyasi tutsaklar demokrasi ve özgürlükten yana olan tüm kurumları, siyasetçileri, aydın ve sanatçıları faşizme karşı mücadele etmek için sorumluluğa çağırmaktadır" dedi.

'ACİL GÖREVİMİZ'
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Siyasi tutsakların taleplerini uluslararası kamuoyuna anlatmak, tüm dünya insanlığına, ilgili kurumlara; CPT'ye, Avrupa Konseyine, Af Örgütüne duyurmak ve siyasi tutsakların direnişlerine ses olmak, tecride karşı süren mücadeleyi daha da büyütmek için bulunduğumuz her yerde değişik etkinlik ve eylemlerle çalışmalar yürüterek kamuoyu oluşturmak acil görevlerimiz arasındadır.
İlk adım olarak merkezi olarak başlatacağımız 5’er günlük dönüşümlü oturma eylemine 11 Ocak günü Berlin’de yapılacak bir basın açıklamasıyla start vereceğiz. İlk iki grubu kurum temsilcileri, siyasetçi ve aydınlar üstlenecektir.

KATILIM ÇAĞRISI
Tüm Kürdistanlı ve Türkiyeli kurum temsilcilerini, aydın, siyasetçi ve sanatçıları, siyasi tutsakların eylemlerine ses olmak için oturma eylemine katılmaya çağırıyoruz.

Eylem, 11 Ocak'ta Alexanderplatz / Weltuhr-Berlin adresinde her gün saat 13.00 ile 15.00 arasında yapılacaktır."