Zürih’te Yüksekdağ ve tutsak vekillerin özgürlüğü istendi

“Figen Yüksekdağ ve tutsak vekillere özgürlük” kampanyası çerçevesinde İsviçre’nin Zürih kentinde bugün bir eylem yapıldı.

CDK, İTİF, Atik, Esu, SKB, Mor Kızıl Kolektif, Barış Anneleri, Devrimci Cephe, Beritan Kadın Meclisi, PYD, İDHF kurumları, İsviçre Göçmen İşçiler Federasyonu’nun (İGİF) çağrısıyla Kanton Parlamentosu önünde bir miting yaptı.

Yaklaşık bir saat süren eylem boyunca tutsak vekillerin serbest bırakılmasına yönelik sloganlar atıldı, bildiriler dağıtıldı.

Eylemde İGİF adına yapılan basın açıklamasında 4 Kasım 2016’dan bu yana Kandıra 1 No’lu F Tipi hapishanesinde Türk devleti tarafından rehin tutulan Figen Yüksekdağ ve tutsak vekillerin hakkında açılan davalara dair bilgilendirme yapıldı.

“Tüm demokrasi güçlerini ‘Figen Yüksekdağ ve tutsak vekillere özgürlük’ talebini sahiplenmeye çağırıyoruz” denilen açıklama sonrası Almanca bildiriler okundu ve Kanton Parlamentosu yetkililerine hazırlanan dosya teslim edildi.

Eylem “Politik tutsaklara özgürlük”, “Figen Yüksekdağ’a özgürlük”, “Kahrolun faşist diktatörlük”, sloganları ile sona erdi.