Zürih’teki 3 günlük açlık grevi eylemi sona erdi

İsviçre’nin Zürih kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan ağırlaştırılmış tecritin kırılması amacıyla başlatılan süresiz ve dönüşümsüz açlık grevlerine destek için 3 günlük açlık grevi bugün gerçekleştirilen yürüyüş ile sonlandırıldı.

AVeg-Kon (Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu) tarafından Avrupa kentlerinde eş zamanlı olarak süresiz ve dönüşümsüz açlık grevi direnişçileriyle 3’er günlük dayanışma amaçlı açlık grevi eylemleri başlatılmıştı.

Zürih kentinde İGİF (İsviçre Göçmen İşçiler Federasyonu) aktivistleri tarafından Kanonengasse’de bugün Öcalan üzerindeki tecriti protesto etmek, DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven öncülüğünde birçok merkezde binlerin sürdürdüğü süresiz-dönüşümsüz açlık grevleriyle ölüm oruçlarına dikkat çekmek için 3 günlük dayanışma açlık grevi gerçekleştirilen yürüyüşün ardından sonlandırıldı.

Yürüyüş öncesi eylem çadırı önünde bir araya gelen eylemciler burada Denizlerin idam günü olan 6 Mayıs vesilesiyle Mayıs ayı şehitleri şahsında bir dakikalık saygı duruşu gerçekleştirdi. “Leyla Güven onurumuzdur”, “Yaşasın devrimci dayanışma”, “İçerde, dışarda hücreleri parçala” sloganlarının atıldığı yürüyüşün ardından burada Açlık Grevleriyle Dayanışma Platformu ile İGİF temsilcisi birer konuşma yaptı.

Yapılan konuşmalarda “ilericilerin ve demokratlara tecrite karşı açlık grevi ile ölüm orucunda olan direnişçilerin mücadelesine destek vermeye çağırıyoruz. Onların sesine ses olmaya çağırıyoruz.” denildi. Yapılan konuşmaların ardından 3 günlük açlık grevi eylemi sonlandırıldı.