Zürih, Marignane ve Hannover'de işgal ve soykırım saldırıları protesto edildi-YENİLENDİ

Türk devletinin Şengal’e yönelik düzenlediği soykırım saldırıları İsviçre’nin Zürih, Fransa’nın Marignane ve Almanya'nın Hannover kentlerinde protesto edildi.

İşgalci Türk devletinin Şengal’e yönelik düzenlediği imha ve soykırım saldırıları İsviçre’nin Zürih kentindeki Türk Konsolosluğu önünde düzenlenen bir eylemle protesto edildi. Marignane’da da protesto eylemi düzenlendi.

ZÜRİH

Türk devletinin Şengal'e yönelik düzenlediği saldırılara İsviçre’nin Zürih kentinde yaşayan Kürdistanlılar düzenledikleri eylemle tepki gösterdi.

Zürih Kürt Toplumu Merkezi ve Beritan Kadın Meclisi'nin acil eylem çağrısı ile yapılan eylem Zürih’teki Türk Konsolosluğu önünde düzenlendi.

Eylemde YBŞ, PKK, HBDH, TCŞ bayrakları, Birleşik Mücadele Güçlerinin bayrak ve flamaları ile Şengal'de şehit YBŞ Komutanı Seid Hesen ile yeğeni YBŞ savaşçısı İsa Xwededa fotoğraflarını taşıyan halk burada bir miting düzenledi.

Saldırılarda şehit düşenler anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan eylemde bir konuşma yapan Şengal Diaspora Meclisi temsilcisi Bedirxan Kahraman, “Gerek KDP yönetimi gerek Bağdat yönetiminin Türk devletiyle olan ortaklılığı açıkça ortadadır. Bu tamamen uluslararası hukuka aykırı saldırılara karşı ve işbirlikçi politikalara karşı Şengal halkının kazanımlarına sahip çıkarak, mücadelemizi ve direnişimizi görünür kılarak bulunduğumuz her yerde alanlarda olmayı sürdüreceğiz” dedi.

Eylemde konuşma yapan Zürih Kürt Toplumu ve Birleşik Mücadele Güçleri temsilcileri de katliama karşı mücadeleyi yükseltme çağrısında bulundu.

Eylem Türk devletinin soykırım saldırına karşı atılan sloganlarla sonlandırıldı.

MARIGNANE

Fransa’nın Marignane kentinde de TCŞ aktivisti gençler, Şengal’e yönelik düzenlenen saldırıyı protesto etti.

Eylemde, “Katliamın hesabını soracağız, faşist TC’nin yaptığı tüm soykırım planlarını bozacağız” mesajı verildi.

Şengal’de şehit düşenler anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan eylemde sık sık, “Şehid namirin” sloganları atıldı.

HANNOVER

Almanya’nın Hannover kentinde de Türk devletinin Şengal’e yönelik düzenlediği saldırısı protesto edildi.

NAV-DEM Hannover tarafından düzenlenen eyleme Kürdistanlılar ve Almanlar katıldı.

Alman devleti başta olmak üzere Avrupa devletlerine yapılan çağrısıda Türkiye’nin saldırılarına karşı sessizlik kınandı.