Şemzînan’da Türk askerleri halkı öldürmekle tehdit etti

Şemzînan’ın Şapatan köyünde askerlerin “GBT yapacağız” diyerek durdurduğu dolmuşta bulunan halka tehdit ve hakaret ederek ateş açtı.

TÜRK İŞGALCİLERİNİN HALKA ZULMÜ

Colemêrg’in Şemzînan (Şemdinli) ilçesine bağlı Şapatan köyünde Türk Özel Harekat polislerinin sivil halka zulmü devam ediyor. Bir kişinin çektiği görüntülerde, yüzü maskeli özel harekat polislerinin Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü adı altında, şehir merkezi ve köyler arası taşımacılık yapan köy dolmuşunu durdurarak, GBT öncesi üst araması yapmak istediği, bunu kabul etmeyenleri tehdit ederek hakaretler yağdırdığı görülüyor. Araçtan inmeyi kabul etmeyen halka “ölüm tehdidinde” bulunan Türk askerleri, defalarca kez ateş açtığı görülüyor. Askerlerin “Sizi tararız, sizi öldüreceğiz” tehditleri savurduğu da öğrenildi. 

‘ŞEMZÎNAN HALKI SİZE BOYUN EĞMEYECEK’

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Colemêrg Milletvekili Öznur Bartın, olayın görüntülerini sanal medya hesabından paylaşarak yaşananlara şu sözlerle tepki gösterdi: “Bu kayıtta, yapılan zulmün ancak kısa bir kısmıdır. Aynı köy, aynı yer defalarca gündeme geldi ancak zulüm son bulmadı. Çünkü yaratılmak istenen korku iklimi, iktidarın dayanağı haline gelmiştir. Bu görüntülerde de görüldüğü gibi Şemzînan kadınları, gençleri, halkı hiçbir dayatmaya, zorbalığa, zulme boyun eğmedi, eğmeyecek!”