13 işgalci Türk askeri cezalandırıldı, 2 mevzi imha edildi

HPG, “Hareketli timlerimizin 15 Ağustos Diriliş Bayramı’nı selamlama eylemlerinde; 1’i kepçe operatörü olmak üzere 13 işgalci cezalandırılmış, 1 kepçe, 1 askeri çadır ve 2 mevzi de imha edilmiştir” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, yaşanan savaşa ilişkin şunları belirtti:

“Kürdistan Özgürlük Gerillası ölümsüz komutanımız Egîd yoldaşın izinde, şehitlere bağlılık temelinde Apocu fedai ruhla özgürlük mücadelesini kesintisiz bir biçimde devam ettirmektedir. Profesyonel demokratik modernite gerillacılığıyla zafere yürüyen özgürlük gerillası, yüksek performansı, etkili vuruş kabiliyeti ve yaratıcı taktikleriyle işgalci Türk ordusuna ağır darbeler vurmaktadır. Türk devleti masum ve onurlu Kürt halkına her yerde saldırarak Zap, Avaşîn ve Metîna’daki yenilgisinin üzerini kapatmaya çalışmaktadır. Sömürgeci soykırımcı Türk devleti ne kadar vahşice saldırırsa saldırsın, hiçbir zaman onurlu ve asil bir halkın haklı ve meşru özgürlük davası karşısında asla sonuç alamayacaktır.

Hareketli timlerimizin 15 Ağustos Diriliş Bayramı’nı selamlama eylemlerinde; 1’i kepçe operatörü olmak üzere 13 işgalci cezalandırılmış, 1 kepçe, 1 askeri çadır ve 2 mevzi de imha edilmiştir. Aynı zamanda 1 adet bombaatar silahına ve 16 adet bombasına, 1 adet silah dürbününe, 1 adet MPT – 55 piyade tüfeği şarjörüne, 1 adet mayın dedektörüne, 1 adet telsiz cihazına, 1 adet taşınabilir jammer cihazına ve aparatlarına, 2 adet askeri çantaya, sis bombalarına ve birçok yaşam malzemesine el konulmuştur.

İşgalci TC ordusu Direniş Alanları’nı; 4 kez taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlar, 11 kez savaş uçakları, 4 kez saldırı helikopterleri ve onlarca kez de obüs ve havanlarla bombalamıştır.

Gerçekleştirilen eylemlerin ve yapılan saldırıların ayrıntıları şöyledir;

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Zap bölgesinde;

10 Ağustos saat 00:40’ta Şikefta Birîndara Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli timlerimizce ağır silahlarla vurulmuştur. 2 işgalci cezalandırılırken, 1 mevzi de imha edilmiştir.

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Avaşîn bölgesinde;

9 Ağustos tarihli açıklamamızda; 8 Ağustos’ta Şehîd Rêber savaş mevzilerine doğru harekete geçmek isteyen işgalcilerin güçlerimizce vurulduğu, 1 işgalcinin cezalandırıldığı ve işgalcilerin geri çekilmek zorunda kaldığı bilgisini paylaşmıştık. 9 Ağustos’ta hareketli timlerimizin gerçekleştirdiği bu eylemde; 1 adet bombaatar silahına ve 16 adet bombasına, 1 adet silah dürbününe, 1 adet MPT – 55 piyade tüfeği şarjörüne, 1 adet mayın dedektörüne, 1 adet telsiz cihazına, 1 adet taşınabilir jammer cihazına ve aparatlarına, 2 adet askeri çantaya, sis bombalarına ve birçok yaşam malzemesine el koymuştur.

Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde;

6 Ağustos saat 13:30’da Heftanîn’in Keşan alanında bulunan Girê Koxê Mele Yehya’da işgal amaçlı askeri yol yapmaya çalışan kepçe araçlarına yönelik ağır silahlarla bir eylem düzenlenmiştir. Hareketli timlerimizin gerçekleştirdiği bu eylemde; 1 kepçe aracı imha edilmiş ve kepçe operatörü olan 1 işgalci de cezalandırılmıştır.

Girê Hakkarî Direniş Alanı’ndaki Girê Şehîd Zemanî savaş mevzilerini taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlarla bombalayan işgalciler güçlerimizce denetim altına alınmıştır. Hareketli timlerimiz, 10 Ağustos saat 09:40’ta bir mevzide toplanan bu işgalcileri ağır silahlarla hedefleyerek vurmuştur. Bu eylemde 3 işgalci cezalandırılırken, 1 mevzi de imha edilmiştir.

10 Ağustos saat 10:15’te Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerini patlayıcılarla bombalamak isteyen işgalciler sabotaj taktiğiyle vurularak darbelenmiştir. Bu eylemin ardından işgalciler bir kademe geri çekilmek zorunda kalmıştır.

10 Ağustos saat 13:30’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerini taktik nükleer bombalarla bombalamak isteyen işgalciler sabotaj taktiğiyle vurularak darbelenmiştir. Bu eylemin ardından işgalciler bir kademe geri çekilmek zorunda kalmıştır.

10 Ağustos saat 16:00’da Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki Şehîd Gelhat savaş mevzileri çevresine konumlanmak isteyen işgalciler hareketli timlerimizce suikast taktiğiyle vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

10 Ağustos saat 20:20’de Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki Şehîd Pîrdoğan savaş mevzileri çevresine konumlanmak isteyen işgalciler hareketli YJA Star timlerimizce suikast taktiğiyle vurulmuştur ve 1 işgalci cezalandırılmıştır

10 Ağustos saat 21:30’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli timlerimizce suikast taktiğiyle vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

11 Ağustos saat 06:10’da Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki Girê Şehîd Pîrdoxan savaş mevzileri çevresine konumlanmak isteyen işgalciler hareketli timlerimizce ağır silahlarla hedeflenerek vurulmuştur. İsabetli bir şekilde vurulan 1 askeri çadır tümden imha olurken, içindeki 4 işgalci de cezalandırılmıştır.

İşgalci TC ordusunun taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlarla gerçekleştirdiği saldırılar;

9 ve 10 Ağustos’ta Girê Cûdî, Girê Hakkarî ve Werxelê Direniş Alanları’ndaki savaş tünelleri 4 kez taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlarla bombalanmıştır.

İşgalci TC ordusunun obüs, havan, helikopter ve savaş uçaklarıyla gerçekleştirdiği saldırılar;

10 Ağustos’ta Girê Bahar alanı ile Saca, Sîda ve Werxelê Direniş Alanları 11 kez savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

10 Ağustos’ta Girê Hakkarî, Girê FM ve Girê Cûdî Direniş Alanları 4 kez saldırı helikopterleriyle bombalanmıştır.

10 Ağustos’ta Girê Hakkarî ve Girê FM Direniş Alanları obüs ve havanlarla onlarca kez bombalanmıştır.”