İdlib’e operasyon yeniden başladı

Suriye’nin İdlib bölgesinde dört gün süren ateşkes ardından, çetelerin saldırıları ve rejimin bombardımanı yeniden başladı.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’ne göre, Suriye ordusu Pazartesi günü İdlib’e yönelik askeri operasyonlarını yeniden başlattı.

Suriye devlet televizyonu hava saldırılarından önce, “terörist gruplar” tarafından Lazkiye bölgesindeki Hemimim Rus askeri üssüne obüs atıldığını bildirdi. İdlib’e komşu Hmeimim’e yapılan saldırıda “önemli insani kayıp” yaşandığı belirtildi ancak sayı verilmedi.

Suriye ordusu, Devlet televizyonunda yayınlanan açıklamasında, “Türkiye’nin desteğindeki terörist gruplar ateşkese uymayı reddettiler ve sivillere yönelik bir çok saldırı düzenlediler (...) Ordu, askeri operasyonlarına yeniden başlayacak ve saldırılarak cevap verecek” dedi.

Sana haber ajansına konuşan askeri bir kaynak, “Terörist gruplar saat 15.30’da Hmeimim hava üssünü hedefleyerek, önemli insani ve maddi kayba yol açtılar” dedi.

İnsan Hakları Gözlemevi’ne göre bir kaç dakika sonra, Suriye hava kuvvetleri İdlib’in güneyindeki Han Şeyhun’u bombaladı.