İngiliz havayollarında grev: Tüm uçuşlar iptal

İngiliz havayolu şirketi British Airways’te bu Pazartesi yaşanan grev nedeniyle uçuşların neredeyse tümü iptal edildi.

Havayolu şirketi yaptığı yazılı açıklamada “Uçuşlarımızın neredeyse yüzde 100’ünü iptal etmek dışında başka seçeneğimiz yok” dedi.

British Airways, Birleşik Krallık’ta günde yaklaşık 850 uçuş gerçekleştiriyor. Bun uçakların büyük çoğunluğu Londra’daki Heathrow ve Gatwick havaalanlarından kalkış yapıyor.

Pilot sendikası Balpa’nın grevi nedeniyle onbinlerce yolcunun etkilenmesi bekleniyor. Grev Salı günü de sürecek. Anlaşma sağlanmaması halinde bir sonraki eylem günü 27 Eylül olarak belirlendi.

Havayolu şirketi Balpa sendikası ile önkoşulsuz olarak yapıcı görüşmelere hazır olmaya devam ettiklerini belirtti.

Şirket üç yıl üzerinden yüzde 11,5 ücret artışı önerdiklerini belirtirken, bunun adil olduğunu savundu ancak sendikanın reddettiğini ifade etti.

Balpa sendikası, pilotların son yıllarda bedeller ödediğini ve bu nedenle şirketin elde ettiği kardan daha fazla yararlanması gerektiğini kaydetti.

Sendika, Twitter üzerinde yaptığı açıklamada bir günlük grevin şirkete 40 milyon euro zarar vereceğine dikkat çekerken, yönetimin önerdiği ile pilotların istediği miktar arasındaki farkın 5 milyon sterlin olduğunu belirtti. Balpa, “Bu çatışmaya son vermek için neden bizimle işbirliği yapmasın ki?” diye sordu.