İngiliz MI6 ‘yeşil casusluğa’ başladı

İngiliz gizli servileri MI6, başta “dünyanın en büyük kirletenleri” olmak üzere diğer ülkelerin iklim değişikliği alanında taahhütlerine uyup uymadığına ilişkin “yeşil casusluk” başlattı.

Times Radio’ya bir söyleşi veren MI6 şefi Richard Moore, “Herkesin dahil olması ve adil davranması gereken iklim değişikliği alanında, bazen durumun böyle olduğunu doğrulamak gerekiyor” dedi.

Bu nedenle İngiliz dış istihbaratının “dünyanın en büyük kirleticileri hakkında casusluk yapmayı” başlattığını belirten Moore, teşkilatın "bu ülke ve gezegen için iklim aciliyetini uluslararası dış politika gündeminin ana noktası” olarak değerlendirmesinin açık olduğuna işaret etti.

Moore, “İnsanlar iklim değişikliği konusunda taahhütte bulunduklarında, yaptıkları şeyin imzaladıkları şey olduğundan emin olmak belki de bize kalmıştır” diye savundu.

Bu açıklama, ABD Başkanı Joe Biden'ın, önemli dünya liderlerini bir araya getiren sanal iklim zirvesi sırasında, ABD’nin sera gazı emisyonlarını 2030 yılına kadar 2005 yılına göre yüzde 50 ila yüzde 52 oranında azaltma sözü vermesinden birkaç gün sonrasına denk geldi.