İran Devrim Muhafızları yöneticileri füzeyle vuruldu

İsrail tarafından yapıldığı belirtilen füzeli saldırıda Şam’da dört katlı bina vuruldu ve İran Devrim Muhafızları yöneticileri öldürüldü.

Suriye’nin başkenti Şam’ın Mezze Mahallesi'ndeki dört katlı bir bina füzeyle vuruldu. Suriye’nin resmi haber ajansı SANA, İsrail’in sorumlu tutulduğu saldırıya ilişkin ayrıntı vermedi.

Şam'daki Al-Mowasat Hastanesi'nin Başkanı Essam Al-Amin, yerel yayın organı Al-Watan Online'a bilgi vererek, saldırının ardından hastaneye bir cenaze ile biri kadın olmak üzere 3 yaralının getirildiğini söyledi.

Reuters'e konuşan “Suriye yanlısı ittifak”tan bir güvenlik kaynağına göre saldırının yapıldığı bina Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad hükümetini destekleyen İranlı danışmanlar tarafından kullanılıyordu. Binaya yönelik İsrail'in füze saldırısında, İran Devrim Muhafızları'ndan bir üyenin öldüğünü ve diğerlerinin de yaralandığını söyledi.

İran'ın Mehr haber ajansı da saldırıda iki üst düzey İranlı askeri danışmanın öldürüldüğünü duyurdu.

İsrail'den henüz bir açıklama gelmedi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), İran yanlısı liderlerin buluştuğu binada 5 kişinin öldüğü bilgisini verdi.

Suriye medyasına göre, 1’i rütbeli olmak üzere İranlı 4 üst düzey öldürüldü. Saldırıda öldürülen rütbelinin İran Devrim Muhafızları istihbarat çalışmalarından sorumlu Haci Sadıq Umidzade olduğu belirtildi.

Diğer bir kişinin ise Irak Haşdi Şaabi Komutanlarından Ebu Muntezer olduğu kaydedildi.