İran'ın bombardımanları sürüyor

İran devletine ait silahlı insansız hava araçları (SİHA) Güney Kürdistan’ın Süleymaniye kenti yakınlarında Doğu Kürdistanlı güçleri hedef alırken, Biradost ve Belekayeti bölgelerini beş gündür aralıksız bombalıyor.

RojNews’e konuşan İran Komünist Partisi (Komünist Derneği) Kürdistan Örgütleri Politbüro üyesi Hasan Rahman Pena,  İran güçlerine ait bir SİHA’nın sabahtan bu yana Süleymaniye yakınlarındaki Zirgiwê bölgesindeki Doğu Kürdistanlı Komele güçlerine ait üsleri hedef aldığını belirtti.

ÜSLER YOĞUN BOMBALANIYOR

Hasan Rahman, SİHA’larla gerçekleştirilen saldırının öğle saatlerine doğru devam ettiğini ve kamp merkezinin yoğun bir şekilde bombalandığını ifade etti.

Hasan Rahman, “Bombardıman hala devam ettiği için oluşan hasarlara ilişkin açıklama yapamıyoruz” dedi.

Komünist Derneği’ndeki bir diğer yetkili Seyid Emani ise “3 kez Komeleya Zehmetkêşan üssü ve 4 kez Komeleya Şoreşgerî ya Zehmetkêşan üssü bombalandı” dedi.

Kısa adıyla Komele olan Komełey Şorrişgêrrî Zehmetkêşanî Kurdistanî Êran 1960’lı yılların sonunda kurulurken, 2007 yılında bir grup bölünerek Komeleya Zehmetkêşên Kurdistana Îranê adıyla yeni bir örgüt kurdu.

İran devleti SİHA’larla Demokratik Kürdistan Partisi’nin (Hizba Demokrat a Kurdistanê) Koyê’de bulunan üslerini bombaladı. 

BALEKAYETİ VE BRADOST YOĞUN BİR ŞEKİLDE BOMBALANIYOR

Bıradost ve Balekayeti bölgeleri de beş gündür neredeyse aralıksız bir şekilde bombalanıyor. Salıyı çarşambaya bağlayan gece Berbizinan, Nav Rubaran ve Seqer başta olmak üzere Biradost bölgesi yoğun bir şekilde bombalandı.

Bombalanana bölgelerde Bradostlu köylüler yaşıyor. Sivil yerleşim alanları saldırılardan doğrudan etkilendi. Geçimini çiftçilikle sağlayan bölge sakinleri, İran devlet güçlerinin gerçekleştirdiği bombardıman nedeniyle yaşamlarını yitirme tehlikesiyle karşı karşıya bulunuyor. Bir çok aile göç etmek zorunda kaldı.

MAWET KASABASI BOMBALANDI

Bu Çarşamba günü Süleymaniye yakınlarındaki Mawet kasabasının bulunduğu bölge de yoğun saldırıların hedefi oldu.

Jajle ve Giwêzel köylerinin yakınlarına yaklaşık 20 topun düştüğü bildiriliyor.

Saldırılar devam ederken, can ve mal kaybı olup olmadığı konusunda bilgi alınamadı.