İsrail’de bayram izdihamı: 44 ölü

İsrail’in kuzeyindeki Meron Dağı’nda yapılan BaOmer Bayramı’nın kutlandığı sırasa izdiham yaşandı, en az 44 kişi hayatını kaybetti.

İsrail’in Kızılhaç’ı Magen David Adom tarafından verilen bilançoya göre, Safed kenti yakınlarında kutlanan bayram sırasındaki izdihamda 44 kişi hayatını kaybetti, 100’ü aşkın kişi yaralandı. Bunlardan en az 20’sinin durumunun ağır olduğu bildirildi.

İlk yardım ekipleri ilk açıklamasında sahnenin çöktüğünü belirtirken, sonraki bir açıklamada büyük bir izdiham yaşandığını ifade etti.

Bu izdihamın neden ve nasıl yaşandığı henüz tam olarak netleşmedi. Magen David Adom’a göre bir ilk yardım ekibi elemanı, insanların ezildiğini ve bilincini yitirdiğini gördüğünü söyledi.

Başbakan Benyamin Netanyahu, Twitter üzerinde yaptığı paylaşımda “Meron Dağı’nda büyük felaket” diyerek, yaralıların kurtulması için “dua etmeye” çağırdı.

Perşembeyi cumaya bağlayan gece onbinlerce kişi kutlamaya katıldı. Yetkililer 10 bin kişinin katılmasına izin vermişti ancak organizatörlere göre ülke genelinde 650’yi aşkın otobüs kaldırıldı ve en az 30 bin kişi anlamına geliyor. Yerel medya ise 100 bin kişinin alanda topladığını belirtti.