İsrail’den Suriye’ye füze saldırısı: 4 sivil öldü

Suriye resmi haber ajansına göre İsrail tarafından Hama bölgesine düzenlenen füze saldırısı sonucu ikisi çocuk 4 sivil öldü.

Sana haber ajansı askeri kaynaklara dayanarak, Cuma sabahı hava savunma sisteminin atılan füzelerin çoğunu önlediğini ancak bu saldırıda “bir baba, bir anne ve iki çocuğunun” öldüğünü bildirdi.

Aynı sektörde üç evin yıkıldığı ve ikisi çocuk 4 sivilin kişinin de yaralandığı bilgisi verildi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, sivil ölümlerin Suriye hava savunma sistemlerinden atılan bir füzeden kaynaklandığını belirtti. Gözlemevine göre füze parçaları bir evin üzerine düştü.

Gözlemevi, İsrail saldırısında İran’a bağlı silahlı gruplar ile Hizbullah üyelerinin bulunduğu 5 askeri mevzinin imha edildiğini belirtti. İsrail ordusu ise bu saldırılara ilişkin herhangi bir yorum yapmadı.

İsrail, en son Ocak ortasında Dêrazor’da rejimi yanlısı güçler ve askerleri hedef alan bir saldırı düzenlemiş, en az 57 asker ve milis üyesi ölmüştü. Bu İsrail’in Suriye’de düzenlediği en ölümcül saldırı olmuştu.

7 Ocak günü Suriye’nin güneyi ve Şam’ın güneyini hedef alan saldırılarda, İran yanlısı 3 milis üyesi ölmüştü.

İsrail ordusu tarafından geçen yılın sonunda yayınlanan yıllık rapora göre 2020 yılında Suriye’de 50 dolayında noktaya saldırı düzenlendi.

Suriye iç savaşının başladığı 2011’den bu yana İsrail tarafından yüzlerce hava saldırısı gerçekleşti. Bu saldırılarda hükümet güçleri, İran ile ittifak halindeki gruplar ve Lübnan Hizbullahı hedef alındı.

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Kasım ayında yaptığı bir açıklamada bu hava saldırılarının İsrail’in “açık bir politikası” olduğunu belirtmişti.

İsrail devleti özellikle İran güçlerinin bölgedeki varlığını tehdit olarak görüyor.