İsveç'te Bolivya'daki darbeyi protesto eylemleri

İsveç'in başkenti Stockholm ve Eskilstuna illerinde Bolivya'da gerçekleştirilen darbeyi protesto etmek için protesto gösterileri düzenlendi.

Eskilstuna ilinde Fristadstorget Meydanı'nda bir araya gelen eylemciler, Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales'e yönelik darbeyi protesto etmek için bir gösteri düzenledi.

Sol Parti, Kürt Kültür Derneği ve İsveç-Küba Derneği adına yapılan konuşmalarda halkın seçtiği Morales'in aşırı sağcı, faşist güçler tarafından istifaya zorlanmasının halkın iradesine yönelik bir darbe olduğu belirtildi.

Kamuoyuna Bolivya halkının meşru Başkanı Evo Morales'le dayanışma çağrılarının yapıldığı eylemde  darbenin yanı sıra  eylemde Şili'deki hükümetinin halka yönelik saldırılarını kınayan sloganlar atıldı.

Başkent Stockholm'de de Latin Amerikalı Gruplar, Barış İçin Sanatçılar, Barış Derneği, Adalet Partisi Sosyalistlar ve Irak Dayanışma adlı gruplar, Evo Morales ve Şili'de direnen halkla dayanışma amacıyla bir gösteri düzenlendi.

Soltorget Meydanı'nda düzenlenen ve Latin Amerikanın yerli halklarının yoğun katılım sağladığı eylemde İsveç Hükümeti ve Avrupa Birliği'ne ABD destekli darbeye karşı çıkmaları çağrıları yapıldı.