​​​​​​İsviçre’de kapitalizme ve emperyalizme karşı yürüyüş

İsviçre’nin Basel kentinde, kapitalizme karşı dünyanın bir çok yerindeki protesto eylemleri ile dayanışmak amacıyla bir yürüyüş yapıldı.

Kürdistan, Şili, Hong Kong, İran, Irak, Katalonya, Haiti, Ekvador, Lübnan, Fransa, Mısır Cezayir, Brezilya, Kolombiya’da süren halk direnişlerine dikkat çekmek amacıyla Cumartesi günü Basel’de bir eylem gerçekleştirildi.

Enternasyonal Dayanışma Komitesi öncülüğünde Messeplatz alanında bir araya gelen eylemciler buradan, sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçti.

“Kapitalist ve Emperyalist güçlerin dünya halklarını sömürüsüne karşı Enternasyonalist direnişi yükseltelim” ana pankartı arkasında gerçekleştirilen yürüyüşte “Bombaları Rojava’ya değil bankalara yağdırın”, “Faşizme karşı direniş evrenseldir yazılı pankart ve dövizler de taşındı.

Yürüyüşte sık sık “Kürdistan’da, Sri Lanka’da, Suriye’de sizin silahlarınız izin paralarınızla halklar katlediliyor”, “yaşasın enternasyonalist dayanışma, “Jin, jiyan, azadi”, “Biji berxwedana Rojava” sloganları atıldı.

Kentin önemli noktalarında sivil itaatsizlik eylemleriyle yollar trafiğe kapatıldı.

İsviçre Kürt Kadın Hareketi adına yürüyüşte yapılan bir konuşmada “Türkiye’nin Rojava’ya karşı işgalinde olduğu gibi Credit Suisse gibi İsviçre bankaları silahlanma projelerine yatırım yapıyor. İşgale ve katliamlara ortak olan bu devletlere karşı mücadelemizi sürdüreceğiz” denildi.