İtalya’da 4,3 ton kokain ele geçirildi

İtalya'nın liman kenti Trieste'de polis 4,3 ton kokaine el koydu. Müfettişler baskını bir yıldan fazla süredir hazırlıyordu.

İtalyan polisi ve uluslararası müfettişler uyuşturucu kaçakçılığına darbe vurdu. İtalyan mali polisine göre, liman kenti Trieste'de düzenlenen bir baskın sırasında 4,3 ton kokaine el konuldu. Bu, Avrupa'da tarihteki en büyük kokain buluntularından biri oldu. Duyuruya göre İtalya, Slovenya, Hırvatistan, Bulgaristan, Hollanda ve Kolombiya'da 38 kişi tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre kokainin piyasa değeri en az 240 milyon euroydu. Mali Polis, davanın Kolombiya'daki yetkililer ve ABD Ulusal Güvenlik Soruşturmaları da dahil olmak üzere bir yıldan uzun süredir soruşturma altında olduğunu söyledi.

Şu anda en tehlikeli İtalyan mafya örgütü olan 'Ndrangheta’nın uluslararası düzeyde büyük bağlantıları bulunuyor. Mafya örgütü, Kolombiya'daki uyuşturucu baronlarıyla yıllardır yakın işbirliği yapıyor ve ayrıca Almanya'ya uyuşturucu getiriyor.

İtalya'da operasyonu İçişleri Bakanlığı Mafyayla Mücadele Müdürlüğü koordine etti. Yetkililer ayrıca bayi zincirine sızmak için görevlendirildi. İtalya'daki mali polise göre, şu anda el konulan kokainin bir kısmı Trieste'den diğer Avrupa ülkelerine kaçırılacaktı. Baskınlara 60'tan fazla polis

Tutuklananlar uluslararası uyuşturucu kaçakçılığı yapmakla suçlanıyor.

4,3 ton kokain, Avrupa'da polis tarafından şimdiye kadar ele geçirilen en büyük miktarlar arasında yer alıyor. Şubat 2021’de Hamburg’daki Alman gümrüklerinde 16 tondan fazla kokain ele geçirilmişti.