Üst düzey DAİŞ çetesi Fransa’da iltica hakkı almış

Fransa’da geçtiğimiz yıl iltica hakkı alan bir kişinin DAİŞ çetelerinin üst düzey sorumlularından olduğu anlaşılınca tutuklandığı doğrulandı.

TF1 kanalının konuya ilişkin yaptığı ve birçok sivil katliamına karışan üst düzey bir DAİŞ çetesinin Fransa’da bir haber, Paris Savcılığı tarafından teyit edildi.

Savcılığın Franceinfo radyosuna verdiği bilgiye göre, Ahmed A. isimli kişinin DAİŞ’in Irak’ın Samara şehri ve çevesinden sorumlu üst düzey sorumlusu olduğu anlaşıldı. Çetenin 2014 yılında Irak’tan ayrıldığı, ancak hangi tarihte Avrupa’ya geçtiğine dair bilgi verilmedi.

Üst düzey DAİŞ üyesinin Haziran 2017’de Fransa’daki ilk ifadesinin ardından iltica hakkı aldığı ve sonrasında ise Fransız istihbaratının dikkatini çektiği bildiriliyor. Takip edilen çetenin 9 Mart’ta gözaltına alındığı ve tutuklandığı da verilen bilgiler arasında.

Ahmed A’nın Irak’ın Tikrit şehri yakınlarında bin 700’ü aşkın kişinin katledilmesinde rol aldığı iddia edilirken, insanlığa karşı suçlar, savaş suçu işleme ve yasaklanmış savaş metodlarını kullanma gibi birçok suçlamayla yargılanacağı bilgisi de verildi.