ABD’de kölelik günlerini aratmayan görüntüler

ABD’nin Texas eyaletinde at üstünde olan iki polisin, siyahi bir kişiyi kelepçelenmiş ve bir halatla çekerken elde edilen görüntüleri ciddi tartışmalara yol açıyor.

Sosyal medyada bu görüntülerle Amerika’nın kölelik dönemine “geri mi döndüğü” yorumları da yapılıyor. Görüntüye ilişkin açıklama yapan Galveston kenti komiseri ise özür diledi.

ABD’nin Texas eyaletine bağlı Galveston kentinde Cumartesi günü, polisler 43 yaşındaki Donald Neely’yi bir evin sınırlarını ihlal etmek suçlamasından dolayı gözaltına aldı. “Motorlu araç olmamasından” kaynaklı Neely’i kelepçeledikten sonra bağladıkları ip ile kendileri de at sırtında karakola götürmek “zorunda” kaldı.

Ancak bu görüntüler sosyal medyada kölelik dönemine geri mi dönülüyor biçiminde tepki alması ile alakalı olarak komiser açıklama yapmak zorunda kaldı. Sosyal medya kullanıcıları, her iki polisin istifa etmesini talep ediyor.

Polis şefi Vernon Hale ise gözaltına alınan insanların bu şekilde karakola götürülmesi uygulamasından vaz geçeceklerini açıkladı ve Neely’den de özür diledi.