ABD: Rusya’nın müdahalesine cevap veririz!

Rusya’nın farklı yöntemlerle müdahalesi sayesinde başkanlık seçimlerini kazandığı iddia edilen Donald Trump’ın Dışişleri Bakanı Pompeo, 2020 seçimlerine yeniden müdahale ihtimaline karşı uyardı.

Amerika Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Rusya’nın 2020 başkanlık seçimlerine müdahale etmesi durumunda buna karşılık verileceğini söyledi. Rus mevkidaşı Sergey Lavrov’la ortak basın konferansında konuşan Pompeo, “İçişlerimize müdahale konusunda oldukça açık davrandım; bu kabul edilemez” dedi.

Rusya’dan ‘beklentilerini’ ilettiklerini söyleyen Pompeo, “Rusya veya herhangi bir yabancı aktörün demokratik sürecimizi baltalamaya yönelik önlemler almaları durumunda, buna cevap vereceğiz” diye uyardı. Pompeo, Trump yönetiminin seçim süreçlerinin bütünlüğünü korumaya çalışacağını da söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise, ABD’deki iç süreçlere müdahale ettiklerine dair daha önce de yalanladıklarını söyledi. İddiaların ‘temelsiz’ olduğunu savunan Lavrov, “Kimse bize bu konuda bir kanıt sunamadı çünkü çok basit; böyle bir kanıt yok” diye konuştu.

2016 seçimlerinde internet ortamında sıkça müdahale edildiği iddiaları ABD’de soruşturma konusu olmuştu. Başta Trump’ın rakibi Hillary Clinton’un mail yazışmalarının ele geçirilerek yayınlanması ve sosyal medya ağları üzerinden yapılan yalan haberler olmak üzere birçok müdahalenin Rusya kaynaklı olduğu iddia ediliyordu.