Afganistan’da Amerikan üssüne saldırı: 1 ölü, 60 yaralı

Afganistan’ın başkenti Kabil’in kuzeyindeki Amerikan üssü Bagram yakınında inşaat halinde olan bir hastaneye saldırı düzenlendi. Saldırıda, bir kadın öldü, en az 60 kişi yaralandı.

Kabil’deki NATO misyonu Resolute Support yaptığı yazılı açıklamada, “Düşman güçler bu sabah, Bagram hava üssüne yönelik saldırıda bulunarak, inşaat halinde olan ve üssün yanında yaşayan Afganlara yönelik olan bir sağlık tesisini hedefledi” dedi.

Bomba yüklü bir araçla intihar eyleminin gerçekleştiği ve en az yedi silahlı kişinin bu saldırıya katıldığı bildirildi.

Bagram kasabası yöneticisi Abdul Şukur Kudusi'ye göre, çok sayıda eve hasar veren güçlü bir patlama sırasında bir kadın hayatını kaybetti, 60’ı aşkın sivil yaralandı.

Çok sayıda sivilin yaşadığı bu alanda, ayrıca küçük bir pazaryeri de bulunuyor. Yerel yetkililere göre, yaralı sayısının fazla olması da bundan kaynaklanıyor.

Saldırıyı henüz üstlenen olmadı ancak bu saldırı Talibanlar ile ABD’nin Doha’da görüşmelere yeniden başlamasından sonrasına denk geldi.

Kasaba yöneticisi Kudusi, saldırganların Bagram askeri üssünü hedeflemek için inşaat halindeki hastaneye yöneldiğini belirtti. Saldırganların öldürüldüğü belirtiliyor. Bagram askeri üssü, Kabil’in 60 kilometre kuzeyinde yer alıyor. ABD Başkanı Donald Trump, 28 Kasım’da bu üsse sürpriz bir ziyaret gerçekleştirmişti.