Almanya'da Erdoğancı futbolculara tepki büyüyor

Türk diktatörü Recep Tayyip Erdoğan ile poz veren Alman Milli Takım oyuncusu İlkay Gündoğan’ın otomobili tahrip edildi.

Olayın 7 Haziran akşamı Köln’deki bir otel yakınında, Suudi Arabistan ile Alman Milli Takımı arasındaki maçtan önce gerçekleştiği bildirildi. Bild gazetesinin yayınladığı fotoğraflara göre, futbolcunun otomobilinin arka sağ camı kırıldı. Herhangi bir şey çalınmadı. Aracın camındaki Erdoğan afişi nedeniyle saldırının gerçekleştiği tahmin ediliyor.

Köln polisi, oyuncunun suç duyurusunda bulunduğu ve bir soruşturma başlatıldığını bildirdi. Polis, saldırının siyasi olabileceğine de işaret etti.

13 Mayıs günü Gündoğan ve futbolcu meslektaşı Mesut Özil, Londra’da Erdoğan ile poz vermişti. Fotoğrafın Erdoğan’ın ekibi tarafından seçim kampanyası sırasında sosyal ağlarda yayınlanması ardından yoğun tepkiler ortaya çıktı.

Alman Futbol Federasyonu (DFB), her iki oyuncunun manipüle olmaya izin verdiği tepkisinde bulundu. Açıklamada “Futbol ve DFB, Erdoğan’ın hesaba katmadığı değerleri savunuyor” dedi. Aşırı sağdan Yeşillere kadar siyasi cepheden de iki oyuncuya tepkiler yağdı. Başbakan Angela Merkel ise futbolculara sahip çıkmıştı.