Almanya İHH ile çalışan kuruluşu yasakladı

Alman hükümeti, gönüllü yardım kılıfı altında “İslamcı terörizmi finanse etmekle” suçlanan Ansaar adlı sivil toplum örgütünün yasaklandığını duyurdu. Bu organizasyona karşı ülke genelinde bir dizi baskın da gerçekleşti.

İçişleri Bakanı Horst Seehofer, Ansaar International e.V. dernekleri ve kollarının yasaklandığını belirterek, bu ağın “dünya genelinde bağışlarla terörizmi finanse ettiğini” belirtti.

Seehofer, “Eğer terörizmle mücadele etmek istiyorsanız, onun para kaynaklarını kurutmalısınız” dedi.

Alman hükümeti sözcüsü Steve Alter,  “Bu paraları insani amaçları için kullanacağız” diyerek hayırseverlerin de dolandırıldığını belirtti.

Bu yasaklama ile birlikte sabah saatlerinde on bölgede evlere ve garajlara baskınlar düzenlendi ve çok sayıda materyale el konuldu.

2012 yılında Düsseldorf merkezli kurulan Ansaar, son birkaç yıldır yetkili kurumların hedefinde bulunuyor.  Suriye, Yemen, Gazze Şeridi, Somali, Afganistan gibi krizli ülke ve bölgelere yönelik insani eylemlerde bulunmak iddiasıyla bağış topluyor.

Ancak SWR medyasının İçişleri Bakanlığı’nın bir belgesine dayandırdığı haberine göre, selefi harekete yakın derneğin Almanya'daki lokallerinde “aşırılık yanlısı selefilik” teşvik ediliyor ve çocuklar nezdinde “din değiştirme” faaliyetleri yürütülüyor.

TÜRKİYE’DE ŞUBELERİ VAR, İHH ÜZERİNDEN ÇETELERİ FİNANSE EDİYOR

Bu ağ içerisindeki dernekler tarafından toplanan bağışların Suriye’de El Nusra, Gazze’de Hamas, Somali’de El Şebab gibi örgütler aracılığı ile terörizme finanse etmeye hizmet ettiği belirtiliyor. Derneğin, özellikle Türkiye’de yoğun faaliyetleri var ve Türk bankalarında hesapları bulunuyor. Derneğin kendi internet sayfalarındaki bilgiler, Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde de şubelerinin olduğunu gösteriyor. 

Türkiye'de "Ensar İnsani Yardım Derneği" adını kullanan bu kuruluşun 2016 yılında topladığı bağışlarla satın alınan ambulans ve tıbbi malzemeleri, Erdoğan rejimine bağlı olan İHH İnsani Yardım Derneği'nin Kayseri şubesi üzerinden Halep'teki çetelere gönderdiği tespit edilmişti.