Avrupa’da fırtına alarmı

Avrupa’nın birçok ülkesinde “Eunice” fırtınası alarmı verildi. Birleşik Krallık’ta uçak ve tren seferleri iptal edildi, okullar kapatıldı, bazı bölgelerde elektrikler kesildi.

Avrupa’da beş kişinin ölümüne yol açan Dudley fırtınasının geçmesinden 48 saat sonra bu kez Britanya kıyılarını Eunice fırtınası vurdu. Wight Adası’nda rüzgarın hızı saatte 148 kilometre olarak kayda geçti.  Bu adada kara, hava ve deniz ulaşımı iptal edildi.

Britanya Meteoroloji Servisi, en üst düzey olan kırmızı alarm vererek milyonlarca Britanyalıyı evlerinde kalmaya çağırdı.  Kırmızı alarm Güney Batı İngiltere, Güney Galler ve Londra’nın güney doğusunda verildi.

Yetkililer bu tür meteorolojik olaylarda ölüm tehlikesi olduğu konusunda uyardı.

Londra havalimanında da onlarca uçuş iptal edildi. Galler Ülkesi’nde tüm otobüs ve tren ulaşımı durduruldu. Gece saatlerinde fırtınanın vurduğu İrlanda’da 55 bini aşkın ev elektriksiz kaldı.

Birleşik Krallık’tan sonra Eunice fırtınası Danimarka’ya doğru yol alacak. Fransa’nın Bretonya bölgesinde sabah saatlerinde boyu 4 metreye varan dalgalar oluştu. Fransız meteoroloji servisi beş ilde turuncu alarm verdi.

Hollanda’da saat 14.00’ten itibaren kırmızı alarm verilirken, rüzgarın hızının saatte 130 kilometreye çıkması bekleniyor. Yerel medyaya göre yüzlerce uçuş iptal edildi. Öğleden sonra tren seferleri de durduruldu. Belçika’da da benzer tedbirler alındı.

Eunice fırtınasından önce son günlerde Dudley fırtınası Polonya ve Almanya’da beş kişinin ölümüne yol açmıştı.