Avrupa’da vaka sayısı 22 bini aştı

Çin’de ortaya çıkan yeni koronavirüs salgını, Avrupa’nın tüm ülkelerine hızlı bir şekilde yayıldı. Avrupa’daki vaka sayısı 22 bini aştı.

Aralık ayında ortaya çıkan Covid-19 virüsünün 120’yi aşkın ülkeye yayılarak, 124 bini aşkın kişiye bulaşması ardından Çarşamba günü Dünya Sağlık Örgütü, hastalığın küresel salgına (pandemi) dönüştüğünü açıkladı.

Virüs özellikle son günlerde Avrupa ülkelerinde hızlı bir yayılma gösterdi. Çarşamba akşamı verilerine göre Avrupa genelinde 22 bin 300’ü aşkın koronavirüs teşhisi konuldu. Bunlardan bine yakını hayatını kaybetti

İtalya, Avrupa’da en fazla etkilenen ülke oldu. Bu ülkede en az 12 bin 462 vaka tespit edilirken, bunlardan 827’si hayatını kaybetti. İtalya’da son 24 saat içerisinde 2 bin 313 vaka eklendi.

Fransa Sağlık Bakanı Olivier Veran, Çarşamba akşamı yaptığı açıklamada Ocak ayı başından beri doğrulanan vaka sayısının 2 bin 281’e çıktığını, son 24 saatte 15 kişinin daha hayatını kaybederek toplam ölü sayısının 48’eyükseldiğini duyurdu.

İspanya’da da çoğu Madrid bölgesinde olmak üzere 48 kişi hayatını kaybetti. Resmi bilançoya göre toplam 2 bin 140 koronavirüs teşhisi konuldu. Pazar gününden beri bu ülkede vaka sayısı en az 600 kişi arttı.

Almanya’da vaka sayısı 1908’e yükselirken, 3 kişi hayatını kaybetti. İsviçre’de 642 vakaya karşılık 4 ölü var. Belçika’da da 314 vaka ve 3 ölü var. Yunanistan’da 3’ü ağır olmak üzere 99 vaka tespit edildi. Daha kötüsünden endişe eden hükümet tüm okul ve üniversiteleri kapatma kararı aldı. Daha yeni on yıllık bir ekonomik krizden çıkan ülkede salgının ağır ekonomik sonuçlara yol açmasından endişe ediliyor.