Berlin’de devrimci tutsaklarla dayanışma eylemi

Almanya’nın başkenti Berlin’de her yıl geleneksel olarak yapılan ve dünyanın birçok yerinden insanların devrimci tutsaklarla dayanışma amacıyla katıldığı eylem bu yıl da Hermanplatz’da gerçekleştirildi.

Hermanplatz’da başlayan eyleme Kürdistan, Filistin, İran, Bask, Türkiye, Katalonya ve Amerika Birleşik Devletleri’nden çok sayıda kişi katıldı.

Devrimci tutusaklarla dayanışma enternasyonal mitinginde Filistin, Kürdistan,Türkiye, Katalonya ve ABD başta olmak üzere diktatörlük ve baskı rejimlerinde tutuklu bulunan devrimcilerin poster ve pankartları taşındı.

Kürt yurtseverlerinin de “Öcalan’a özgürlük – Seri Hilde” ile açlık grevi direnişçilerinin pankartları da açıldı.

Mitingde Berlin NAVDEM Eşbaşkanı Melek Yula da bir konuşma yaptı.

Yula konuşmasında Kürdistan’da sömürgeci Türk devleti ve faşist AKP rejimi tarafından uygulanan vahşete dikkat çekerek Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan insanlık dışı tecride vurgu yaptı.

Filistin başta olmak üzere tüm dünyada özgürlük mücadelesi veren halkların davasını desteklediklerini dile getiren Yula, “Kürt halk önderine uygulanan tecrit ve işkenceye karşı 4 ayı aşan bir açlık grevi söz konusudur. Tüm insanlığı bu vahşete karşı çıkmaya, Kürdistan’ın özgürlük davasıyla dayanışmaya ve başta önder Apo olmak üzere on bini aşkın siyasi tutsağa özgürlük için dayanışmaya çağırıyoruz” dedi.

Mitingde Mumia Ebu Cemal’den, Abamiel Guzman’a, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a kadar dünyanın her yerindeki devrimci tutsaklara özgürlük istendi.

İki saat süren miting devrimci marşlar ve sloganlarla sona erdi.