Berlin’e göre virüs gerekçesiyle Almanlara ‘ırkçı saldırılar’ arttı

Koronavirüsün en etkili olduğu kıta Avrupa artık dünya çapında salgınla anılıyor. Alman Dışişleri Bakanlığı’na göre ise birçok ülkede salgın korkusu nedeniyle Almanlara yönelik ırkçı saldırılar arttı.

Dünyayı sarsan koronavirüsü korkusu yüzünden dünya çapında salgının etkili olduğu ülkelerin vatandaşları ırkçı saldırıların mağduru oluyorlar.

Salgının ilk mağdurları Çinlilerin ardından şimdi de Avrupalıların, koronavirüsle anıldığı belirtiliyor. Bu yüzden de Avrupalıların, özellikle de Almanların ırkçı saldırılara maruz kaldığı iddia edildi.

Alman Dışişleri Bakanlığı’nın verilerine göre Alman turistler sözlü ve fiziksel saldırılara uğradığı ülkelerin başında Hindistan, Kamerun ve Arjantin geliyor.

Alman haber ajansı DPA’ya bilgi veren Dışişleri Bakanlığı yetkilisi Frank Hartmann birçok ülkede “Avrupalıların bu virüsü yaydığına ilişkin dedikodular yayılıyor ve bundan dolayı da Avrupalı turistler şiddete maruz kalıyor” diye konuştu.

ALMANLARA ‘VİRÜS VİRÜS’ DİYEREK SALDIRIYORLAR

Almanların en fazla saldırı ihbarında bulunduğu ülkelerin başında Kamerun’un geldiği öğrenildi. Bu amaçla Kamerun’daki Alman Büyükelçiliği’nin geçtiğimiz hafta batı Afrika’da bulanan Almanları dikkatli olmaları yönünde uyardığı belirtildi.

Kamerun’un başkenti Jaunde’da küçük bir araştırma grubuyla giden Hamburg Üniversitesinden Raija Kramer bulundukları otelden ayrıldıkları sırada “Virüs virüs” şeklinde sözlü saldırıya uğradıklarını bildirdi.

Alman Dışişleri Bakanlığı’nın verdiği bilgilere göre Hindistan’da da bir grup Alman turist kafilesi “Korana korana” şeklinde hakarete uğradı.

Arjantin’in kuzeybatısındaki Salta Eyaleti’nde ise Almanlara gıda ve içecek yasağı getirildiği belirtildi.

Söz konusu bölgede yaşayan Almanların ihbarı üzerine Dışişleri Bakanlığı harekete geçerken, polisin Almanları durdurarak sağlık kontrolünden geçirdiği ifade edildi.