Brexit Bakanı Frost istifa etti

İngiltere Brexit Bakanı Frost, hükümetinden istifa etti. Bir gerekçe olarak, Brexit'in artık güvenli olduğunu açıkladı. Başbakan Johnson hükümetinin mevcut gidişatını da eleştirdi.

İngiliz hükümeti, Brexit Bakanı David Frost'un istifasını onayladı. Başbakan Boris Johnson'ın ofisi Cumartesi akşamı Frost'un istifa mektubunu yayınladı ve "Brexit artık güvenli" diyerek derhal istifa edeceğini belirtti.

Yerel basına göre, Brexit bakanının istifasını yaklaşık bir hafta önce sundu, ancak Johnson onu Ocak ayına kadar görevde kalmaya ikna etti.

SİYASİ KARARLARLA HAYAL KIRIKLIĞI

Yurt içinde, Johnson şu anda baskı altında. Kulüpler ve büyük etkinlikler için 3G sertifikalarının getirilmesi, partisinde son zamanlarda eleştirildi. 

Sonuç olarak, yaklaşık 100 muhafazakar milletvekili, bu hafta Johnson'a olan bağlılığını reddetti.

İsmi açıklanmayan bir kaynak, Frost'un hükümetin yeni korona kısıtlamalarını, vergi artışlarına odaklanmasını ve 2050 yılına kadar net sıfır sera gazı emisyonu hedefini reddettiğini söyledi.

Frost, istifa mektubunda "şu anki seyahat yönüne ilişkin endişelerini" Johnson'a ilettiğini yazdı. Modern bilimin ve ekonomik değişimin ön saflarında yer alan "düzenlenmemiş, düşük vergili, girişimci bir ekonomi" için, "Gitmemiz gereken yere mümkün olan en kısa sürede ulaşabileceğimizi” umduğunu ekledi.

AB TİCARET ANLAŞMASI SON DAKİKA HAZIRLIĞI

Aynı zamanda İngiliz Lordlar Kamarası üyesi olan Frost, AB'yi temsil eden Fransız mevkidaşı Michel Barnier ile son dakikada Brexit ticaret anlaşmasını müzakere etti. Bu, İngiltere ile AB arasında, ülke Avrupa Birliği'nden ayrıldıktan sonra bile büyük ölçüde gümrüksüz ticareti mümkün kılıyor. Ancak hala birçok engel, sorun ve çekişme noktası var.