Brüksel’de 21 bin genç iklim için yürüdü

Belçika’nın başkenti Brüksel’de bu haftaki iklim yürüyüşüne en az 21 bin gencin katıldığı bildirildi.

Belçika’da her hafta Perşembe günü öğrenciler, dersleri boykot ederek iklim için yürüyor. Gençler, küresel ısınmaya karşı koymak ve çevreyi korumak için daha etkili politikalar istiyor.

Brüksel’de altıncısı yapılan bu Perşembe günkü yürüyüşe polise göre 11 bin kişi, organisatörlere göre 21 bin kişi katıldı. Yaratıcı pankartların dikkat çektiği eylemde sık sık “İklimden daha sıcağız” ve sevgililer gününe atfen “Kalıcı bir ilişki için istikrarlı iklim arayan bekar” şeklinde sloganlar duyuldu.

Belçika medyasına göre StudentsForClimate girişimcilerinden Bakou Mertens, “Öğrenciler yoğun bir şekilde yer alıyorlar, Brüksel’de böyle bir dinamik görmek inanılmaz” yorumunda bulundu.

Liege kentinde yüzlerce kişi sokaklara çıkarken, Mons’ta bin dolayında öğrenci, Namur’da yüzlerce öğrenci iklim için yürüdü. Jodoigne kentinde üç okuldan 1.200’ü aşkın genç iklim için alanlardaydı.

Geçen hafta Perşembe günü Brüksel’de 5 bin kişi sokaklara çıkmıştı. Rekor katılıma 24 Ocak’ta 35 bin kişiyle ulaşılmıştı.

PARİS’TE DE GENÇLER SOKAKLARA ÇIKACAK

İklim için eylemler Avrupa’nın bir çok ülkesine yayıldı. İsviçre ve Hollanda’da da son haftalarda onbinlerce genç sokaklara çıkarken, Fransa’nın Paris bölgesindeki bir kolektif de 15 Şubat gününden itibaren her hafta tekrarlanacak şekilde gençleri sokaklara çağırdı.