Cinsel tacizle suçlanan Seul Belediye Başkanı intihar etti

Güney Kore’de cinsel tacizle suçlanan Seul Beledeyesi Başkanı Park Won-soon’in cenazesi bulundu. İntihar ettiğinden şüphe ediliyor.

Belediye Başkanı Park Won-soon’ın cenazesi Cuma sabahı başkentin kuzeyindeki dağlık alanda bulundu.

Belediye Başkanı bir gün önce cinsel tacizle suçlanmıştı. Won-soon, şimdiye kadar cinsel taciz olayına karışan en üst düzey siyasi yetkili olarak dikkat çekiyor.

Belediye Başkanı’nın rezidansında bulunan el yazısında genel bir özür dilediği belirtiliyor. Kamuoyuna açıklanan mesajda “Herkesten özür diliyorum” denildi. 64 yaşındaki Park Won-soon, mesajında hakkındaki suçlamalara gönderme yapmadan, ailesinden de özür diliyor.

İktidardaki merkez sol Demokrat Parti’nin önemli isimlerinden biri olan Won-soon, 2011’den 10 milyona yakın nüfusu olan başkenti yönetiyordu. Belediye Başkanı, 2022’deki seçimlerde Moon Jae-in’in yerine Cumhurbaşkanı olma arzusunu da gizlemiyordu.

Ölümünden bir gün önce eski sekreteri, kendisine cinsel tacizde bulunduğu gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmuştu. Eski sekretere göre Park Won-soon, çalışma saatleri sırasında cinsel tacizde bulunuyor, uygun olmayan tavırlar gösteriyordu.

Köklü bir ataerkil toplum olan Güney Kore’de kadına yönelik şiddete karşı küresel hareket #MeToo, tüm alanlarda, sıkı bir şekilde erkek egemenliğin temsil eden onlarca figürü devirdi.

Ülkede en fazla ses getiren olayı eski vali Ahn Hee-jung olayıydı. Geçen yıl yetkisini kullanarak cinsel ilişkilerde bulunduğu için mahkum edilmişti. Eski bir çalışma arkadaşı onu tecavüzle suçlamıştı.