Colorado'da devasa orman yangınları evleri yıktı

Eyalet valisi, bölgede aylarca süren olağandışı kuru havanın ardından olağanüstü hal ilan ederken alevlerin saniyeler içinde kilometrelerce kare uzunluğundaki araziyi tükettiğini söyledi.

ABD'nin Colorado eyaletinin bir kısmına yayılan orman yangınları nedeniyle yüzlerce ev yıkıldı ve on binlerce kişi tahliye edildi.

Bölgede son derece kurak geçen bir sonbahar ve şimdiye kadar hiç kar görülmeyen bir kış sonrasında alevlerin kontrol altına alınması sırasında en az bir ilk müdahale görevlisi ve altı kişi de yaralandı.

Boulder County şerifi Joe Pelle, yangınların yoğunluğu nedeniyle daha fazla yaralanmanın ve ölümün mümkün olabileceğini kabul etti.

Bunun "karşı koyamayacağımız türden bir yangın" olduğunu ve bazı bölgelerde şeriflerin ve itfaiyecilerin "az önce istila edildikleri için" çekilmek zorunda kaldıklarını söyledi.

Yerel saatle Perşembe günü sabah 11'den hemen sonra bildirilen yangının "balon yapıp hızla doğuya yayıldığını" 6,5 kilometre kareye yaydığını da sözlerine ekledi.

Bölgedeki bazı yangınlar da kopan elektrik hatları nedeniyle çıktı.

Yetkililer, Denver'ın yaklaşık 20 mil kuzey batısında bulunan ve toplam 34 bin kişiye ev sahipliği yapan Louisville ve Superior şehirlerinin tahliye edilmesini emretti.